ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία της Υπηρεσίας του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» ειδικά μετά τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων του, έχουν παρατηρηθεί σοβαρές ελλείψεις. Σε κάθε υπηρεσία βάρδιας, λόγω της έλλειψης δυναμικού, εργάζονται 4 αστυνομικοί πιο συγκεκριμένα 1 προϊστάμενος και 3 Αστ/κες – Υπαρχ/κες – Αρχ/κες (με την προσθήκη τη θερινή περίοδο 2-3 δοκίμων αστυφυλάκων, οι οποίοι στην ουσία εκπαιδεύονται και δεν μπορούν να έχουν ευθύνη) γεγονός που σημαίνει σοβαρά προβλήματα τόσο στο ζήτημα ελέγχου των επιβατών και αποσκευών, όσο και στην ασφάλεια των πτήσεων, καθώς δεν είναι δυνατό να γίνονται ταυτόχρονα όλες οι προαναφερόμενες εργασίες από 3-5 στην ουσία άτομα. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ο προϊστάμενος βάρδιας καλείται να δώσει λύσεις σε μικροπροβλήματα, που δημιουργούνται σε διαφορά σημεία του χώρου του αεροδρομίου και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας και όχι μόνο.
Παράλληλα σε ότι αφορά την επί 24ώρου φύλαξη της εισόδου προς το χώρο της πίστας και τροχοδρόμησης, ο αστυνομικός που εκτελεί αυτή την υπηρεσία, ελέγχει μόνο την είσοδο στο συγκεκριμένο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και μόνο κατά την άφιξη των αεροσκαφών. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να ελεγχθούν οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις και ειδικότερα κατά τις νυχτερινές ώρες, από ένα μόνο άτομο.
Έχει προταθεί κατ’ επανάληψη η ίδρυση ξεχωριστής υπηρεσίας για τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας την περίπτωση του αερολιμένα Καβάλας στη Χρυσούπολη, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να αναλάβει και το μερίδιο που της αναλογεί στο θέμα της ασφάλειας των χώρων και των εγκαταστάσεων. Ενώ σε κάθε υπηρεσία βάρδιας θα πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον 9 άτομα, ειδικά μετά την λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων (2 άτομα στον έλεγχο αποσκευών, καθώς θα πρέπει να εναλλάσσονται σε τακτά χορικά διαστήματα λόγω ακτινοβολίας, 1 άτομο στην είσοδο των επιβατών στην αίθουσα ελέγχου προκειμένου να επιβλέπει τη διαδικασία, 1 χειριστής –ελεγκτής επιβατών με φορητή συσκευή ελέγχου, 1 χειριστής στη συσκευή ελέγχου αποσκευών και 1 άτομο για τη φύλαξη του αεροσκάφους και γενικότερα του χώρου, 2 άτομα στον χώρο αφίξεων για την επιτήρηση του χώρου, 1 σκοπός στο φυλάκιο εισόδου στον χώρο της πίστας και τροχοδρόμησης των αεροσκαφών)».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου, να λειτουργήσουν σωστά οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας στον Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να εξασφαλίζεται η πραγματική προστασία των επιβατών και των επισκεπτών τόσο στον τομέα των πτήσεων, όσο και στον τομέα των εγκαταστάσεων του;