ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

σεμιναριο ορθοδοξου πιστεως

Με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός στις τρείς πόλεις Σουφλί, Διδυμότειχο και Ν. Ορεστιάδα, ξεκίνησε την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ε.ε. η λειτουργία του Σεμιναρίου Ορθοδόξου Πίστεως και Λατρείας στην Ιερά Μητρόπολη μας.
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξαγγελία του λόγου του Θεού και η διδασκαλία των θεμελιωδών δογμάτων της πίστεώς μας μέσα από τη σπουδή του λειτουργικού πλούτου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Τα θέματα που θα αναπτύσσονται φέτος στο Σεμινάριο θα αναφέρονται στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, αφού μέσα από την εντρύφηση της Ορθοδόξου λατρείας κατηχείται ορθά ο λαός του Θεού και λατρεύει ευσυνείδητα τον Κύριο.
Το Σεμινάριο Ορθοδόξου πίστεως και λατρείας θα λειτουργεί στο Διδυμότειχο, την Ν. Ορεστιάδα και το Σουφλί, στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Ελευθερώτριας, Αγ. Θεοδώρων και Αγ. Γεωργίου αντίστοιχα, κάθε Δευτέρα και ώρα 5:30 το απόγευμα.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι ελεύθερη για όλους τους κληρικούς και λαϊκούς.
Παράλληλα στα πλαίσια του Σεμιναρίου προβλέπεται ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης των νεοχειροτονηθέντων κληρικών της Μητροπόλεως μας.
Χθες το πρωί 16 Νοεμβρίου ε. ε. ο Σεβασμιώτατος, με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ ( της θυσίας του Αβραάμ), επεσκέφθη τη Μουφτεία Διδυμοτείχου για να συγχαρεί τους εκπροσώπους της Μουσουλμανικής κοινότητος της πόλης για την θρησκευτική τους γιορτή.
Το απόγευμα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην μαθητικού οικοτροφείου της Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο, που στο εξής θα λειτουργεί ως Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως που φέτος λειτουργεί για πρώτη χρονιά και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη. Επίσης στο ίδιο κτίριο στεγάζονται η Χορωδία παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως, που θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, τα Κατηχητικά Σχολεία για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου κάθε Σάββατο και οι συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής κάθε Δευτέρα και Τρίτη.