ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ημερα εθνικης αντιστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχτηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Για φέτος σε ολόκληρη την επικράτεια, ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 (αριθμ. πρωτ. 62159/27.10.2010 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), το δε πρόγραμμα του εορτασμού στηνέδρα του νομού, την Αλεξανδρούπολη, περιλαμβάνει:

1. Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2010 (έγγραφο 62158/27.10.2010 του Υπουργείου).

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού καταστήματος, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Οργανισμών και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου
Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας απέναντι από τη Ζαρίφειο Ακαδημία) από τον Νομάρχη, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ.Π., τον Πρόεδρο της Ν.Α.Ρ.Ε., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Νομαρχιακές Επιτροπές των πολιτικών Κομμάτων, τις πολιτικές Νεολαίες και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Σημείωση: Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των πολιτικών νεολαιών, των Αντιστασιακών Οργανώσεων και άλλων Νομικών Προσώπων, που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους τελετάρχες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Στέφανο Γρηγοριάδη (τηλ. 2551064127 και 2551064228).

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν :

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η XII Μ.Π. για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης
δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη
Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. Χρήστο Κυριαζίδη και Γιώργο Χατζηγιάννη, υπαλλήλους του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Στέφανο Γρηγοριάδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο Νομάρχης

Νικόλαος Ζαμπουνίδης