ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

κινηματογραφος

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία :






Δευτέρα, 29 και Τρίτη, 30 Νοεμβρίου
Σιωπηλός γάμος (Nunta muta) – Ηoratiu Malaele, Ρουμανία, 2008, διάρκεια: 87΄
Σενάριο: Μαλέλε και Αντριάν Λούστιγκ
Ηθοποιοί: Μέντα Αντρέα Βίκτορ, Αλεξάντρου Ποτοκέαν, Ντόρου Ανά,
Ιόνα Αναστασία

Οι κάτοικοι ενός απόμερου χωριού στην Ρουμανία, την επομένη του θανάτου του Στάλιν, αποφασίζουν να γιορτάσουν ένα γάμο μουγκά, σε μια καυστική αλληγορία του κομμουνιστικού καθεστώτος, διανθισμένη με σουρεαλιστικά στοιχεία και μαύρο χιούμορ. Στην Ρουμανία του 1953 εκτυλίσσεται η ιστορία της μαύρης αυτής κωμωδίας. Μέσα από την επίσκεψη μιας ομάδας κινηματογραφιστών, που φτάνουν σ’ένα απόμερο χωριό για να καταγράψουν την παράξενη ιστορία του, μαθαίνουμε την τραγική ιστορία των ελάχιστων κατοίκων του. Κατοίκων αδιάφορων σ’ όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη υπό κομμουνιστικό καθεστώς χώρα και οι οποίοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν ένα γάμο.
Μόνο που ο γάμος ετοιμάζεται να γίνει την επομένη του θανάτου του Στάλιν και ο Σοβιετικός εκπρόσωπος τους απαγορεύει οποιαδήποτε διασκέδαση. ΄Έτσι οι κάτοικοι, για να μη πάει χαμένο το γαμήλιο γλέντι με τα πολλά φαγητά που έχουν ετοιμάσει, αποφασίζουν να γλεντήσουν μουγκά: τρώγοντας, κουβεντιάζοντας ακόμη και παίζοντας μουσική…πάντα όμως μουγκά. Το γλέντι τους όμως θα καταλήξει σε τραγωδία.


Κριτική ταινιών : Ν. Φ. Μικελίδης