ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

το πολυτεχνειο ζει

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ 37Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με την συμπλήρωση 37 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου οι εργαζόμενοι κρατούν ζωντανό το απελευθερωτικό μήνυμα του Νοέμβρη του 73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρονη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων.
Το σύνθημα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Η απαίτηση για Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη ένωσε το λαό μας και άνοιξε δρόμους για την κατάρρευση της χούντας και την δημοκρατική πορεία της χώρας μας.
Τριάντα εφτά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου , τα μηνύματα αυτά, μηνύματα ενότητας και αγώνα συνεχίζουν να εμπνέουν και να οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους που καταθέτουν σήμερα φόρο τιμής και υπόσχεσης ότι η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή, οι αγώνες της νεολαίας και του λαού για δουλειά, εκπαίδευση , κοινωνική αλληλεγγύη και δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτοι στόχοι και στην σημερινή εποχή.
Τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, που δέχονται επιθέσεις αμφισβήτησης και κατάργησης. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η προσπάθεια για κατάργηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Η επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης είναι κοινωνικά άδικη και είναι χρέος μας να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές .

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Γκιγκούδης Απόστολος Χατζηαναστασίου Μιχάλης