ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

25η νοεμβριου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
Η 25η Νοεμβρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1999 ως ημέρα κατά της βίας των γυναικών και στατιστικά αποδεδειγμένα αποτελεί παγκόσμια την πλέον σοβαρή και ευρέως διαδεδομένη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ενδοοικογενειακή βία –η εμπορία και ο βιασμός είναι «σιωπηλά» εγκλήματα και αφορούν όλα τα κοινωνικά και μορφωτικά στρώματα με πολυδιάστατες συνέπειες στην υγεία ,την οικονομία και την ανάπτυξη των χωρών .
Η πρόοδος που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία σε θέματα ισότητας των δύο φύλλων στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες είναι αδιαμφισβήτητη, όμως η κάθε μορφής βία προς τις γυναίκες παραμένει ακόμη ο χαλαρός κρίκος στους σύγχρονους πολιτισμούς.
Στη χώρα μας μία στις δύο γυναίκες που δολοφονείται κάθε χρόνο είναι θύμα του τωρινού η πρώην συντρόφου της ενώ μία στις πέντε γυναίκες υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού τουλάχιστον μία φορά κατά την συμβίωση της, ενώ οι ανισότητες λόγω φύλλου εξακολουθούν να είναι εμφανείς στην οικογενειακή ζωή ,στην αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, την συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η Νέα Δημοκρατία από το 2006 επικέντρωσε τις πολιτικές της στην πρόληψη και την καταπολέμηση για την κάθε μορφής βία των γυναικών στη χώρα μας με Νομοσχέδιο που προωθεί πρωτοβουλίες υποστήριξης και ενεργοποίησης διαφόρων φορέων ,όπως αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ. Περιφερειακά όμως μέχρι σήμερα οι δραστηριότητες αυτές σε κάποιες περιοχές της ήταν υποτονικές η μη υλοποιήσιμες .
Το τμήμα γυναικών ΝΟ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας Έβρου αξιολογεί τις περιορισμένες δράσεις και δομές υποστήριξης σε υποθέσεις βίας γυναικών και κοριτσιών ,την ανεπάρκεια γυναικείων οργανώσεων, την μη σύσταση ειδικών περιφερειακών οργανισμών, την αποσιώπηση της πράξης από τα θύματα ,την μειωμένη πρόνοια και πρόληψη μέσα από την αγωγή και την παιδεία στο Νομό μας και επισημαίνει την ανάγκη:
• έκφρασης και αναζήτησης βοήθειας των γυναικών
• κατάρρευσης στερεότυπων μορφών κοινωνικής συμπεριφοράς
• ουσιαστικής συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού στην ανάπτυξη δομών και την συμφιλίωση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των γυναικών
• ευαισθητοποίησης του κοινού
• δημιουργίας χώρων υποδοχής θυμάτων με υποστηρικτικές υπηρεσίες
• λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής SOS
• καθορισμού σαφών αρμοδιοτήτων συγκεκριμένων φορέων μέριμνας και προστασίας γυναικών-θυμάτων
Η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση, η κοινωνική απομόνωση, η αύξηση της ανεργίας, η ανασφάλεια στην εργασία ας ΜΗΝ αποτελέσουν στο μέλλον γόνιμο πεδίο ανάπτυξης παρασιτικών και ακραίων ανθρώπινων συμπεριφορών και άλωσης εν τω βάθει της υγιούς μέχρι σήμερα έκφρασης ζωής και στα δύο φύλλα ανδρών και γυναικών, ελαχιστοποιώντας σε μηδενική βάσει τα περιστατικά βίας γυναικών στο Νομό μας.


ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ