ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

συνεκμεταλλευση του αιγαιου προτεινει ο τουρκος υπουργος επικρατειας

Στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών»
Στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών», πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεµέν Μπαγίς και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου. Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο κ. Μπαγίς ερωτηθείς από την εφημερίδα «Τα Νέα» πώς αισθάνεται ως υπουργός επί των ευρωπαϊκών θεµάτων για το γεγονός ότι το casus belli έναντι της Ελλάδας αναφέρεται στα κοινοτικά κείµενα. Προσθέτει ότι «μπορούµε να µετατρέψουµε τα προβλήµατα σε ευκαιρίες. Είναι σηµαντικό... που έχουµε οµάδες που ασχολούνται µε τεχνικά ζητήµατα, αλλά το 99% των προβληµάτων θα λυνόταν τη µέρα που η Τουρκία θα γινόταν µέλος της Ε.Ε.». ∆ηλώνει, πάντως, αισιόδοξος, γιατί -όπως σηµειώνει- από την εποχή του Ατατούρκ και του Βενιζέλου είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν στις δύο χώρες δύο ηγέτες «που καταλαβαίνει και σέβεται ο ένας τον άλλο». Προηγουµένως, λέει, «είτε δεν υπήρχαν ταυτοχρόνως, είτε δεν είχαν την απαραίτητη λαϊκή υποστήριξη. Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο. Τώρα είµαστε δύο και ήδη χορεύουµε».

Πιστεύει πως αν λυθούν τα προβλήµατα, το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος µπορούν να γίνουν «ένας παράδεισος τουρισµού και εισοδήµατος για όλες τις εµπλεκόµενες χώρες». Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα πήγαινε στη Χάγη σε περίπτωση που δεν υπήρχε λύση των προβλημάτων σε εύλογο χρονικό διάστηµα, απαντά: «Πρέπει να υποστηρίξουµε τους δύο πρωθυπουργούς σε αυτή τη διαδικασία, αλλά πρέπει επίσης να τους αφήσουµε να επιλέξουν την πλατφόρµα επίλυσης. Η Τουρκία είναι πάντα έτοιµη για τη µεγάλη λύση. Αλλά ίσως πρέπει πρώτα να επιλύσουµε κάτι µικρό που θα οδηγήσει στη µεγαλύτερη λύση, σε µια φόρµουλα πακέτου επίλυσης». Σχολιάζοντας την έκθεση προόδου της Κοµισιόν για την Τουρκία, η οποία δόθηκε στη δηµοσιότητα την περασµένη εβδοµάδα, λέει ότι οι εκθέσεις δεν είναι και τόσο σηµαντικές -«είναι µεν η ακτινογραφία µιάς χώρας, αλλά πρέπει να τη συγκρίνεις µε τις προηγούµενες για να έχεις εικόνα». Αυτό που δεν γράφει η έκθεση προόδου είναι ότι, όπως υποστηρίζει, «στοιχηµατίζω πως αν συγκρίναµε την Τουρκία µε µια σειρά κρατών - µελών της ΕΕ θα αποδεικνυόταν πολύ καλύτερη µε πολλές έννοιες». Και διευκρινίζει: «Για παράδειγµα, στον τοµέα των ανθρωπίνων δικαιωµάτων είµαστε πολύ καλύτεροι από χώρες που στέλνουν τους Ροµά στην εξορία (σσ: προφανώς η αιχµή αφορά τη Γαλλία). Πρόσφατα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τούς ζήτησε συγγνώµη που δεν είχε ανταποκριθεί στις ανάγκες τους... Αλλά και στον τοµέα της οικονοµίας, έχουµε υψηλότατο ποσοστό ανάπτυξης, 11% στο πρώτο εξάµηνο του έτους, το οποίο είναι υψηλότερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», απαντά.