ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

αναγνωστης (βορειος)

Τα τελευταία γεγονότα στην πόλη μας, έχουν απλώσει το πέπλο του προβληματισμού και της ανησυχίας στους κατοίκους της, μόνιμους και περαστικούς. Αναμφίβολα, όλοι συγκλονίστηκαν από την εξέλιξη αλλά συνάμα δημιουργήθηκε η, εύλογη, απορία μήπως η ληστεία, με την τραγική και άδικη δολοφονία, είναι η αρχή του τέλους της αθωότητας της φιλήσυχης Ορεστιάδας μας ή απλώς είναι αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής; Πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε πλέον τέτοιες ειδήσεις ή πρέπει να τη θεωρήσουμε ως μελανή παρένθεση και να την κλειδώσουμε στο χρονοντούλαπο της επικαιρότητας λέγοντας "το είδαμε κι αυτό στην Ορεστιάδα!". Όμως, το σκηνικό φαίνεται να έχει διαμορφωθεί από καιρό.
Πριν λίγα χρόνια, δυο αθώες ψυχές χάθηκαν. Μέχρι, όμως, να αποδειχθεί το τυχαίο του γεγονότος, πολλά κινηματογραφικά σενάρια βγήκανε βόλτα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και μας συντρόφευσαν στους καφέδες μας και- σίγουρα- όλοι ήμασταν έτοιμοι να υποδεχθούμε και την πιο διαστροφική εκδοχή. Η πολυδιαφημιζόμενη και προωθούμενη από τα Μ.Μ.Ε. εγκληματικότητα μας χτυπούσε την πόρτα και είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι έμπαινε στη καθημερινότητά μας. Η αποκάλυψη των γεγονότων διέψευσε τις εικασίες, μετατίθοντας αυτό που όλοι φοβόμασταν…Και φτάσαμε στο Νοέμβριο του 2010 για να κοιτάξουμε κατάματα το ψυχρό και αιματοβαμμένο βλέμμα της πραγματικότητας της εποχής μας.
Όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου που όλοι υποκρινόμασταν πως δε βλέπουμε..Η πραγματικότητα είναι ότι η μεγαλοληστεία και η ανθρωποκτονία είχε από καιρό πάρει ημερολογιακή προτεραιότητα καθώς τον τελευταίο καιρό οι "φιλικές" επισκέψεις επιτήδειων και μακρυχέρηδων σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής παρουσιάζουν δραματική αύξηση. Από τις καλές και αγαθές προθέσεις των επισκεπτών δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια, αφού οι άγιοι δεν πρόκειται να ζωντανέψουν και να τους κυνηγήσουν(όχι τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή). Ο κόσμος άρχισε να φοβάται και να ανησυχεί την ίδια ώρα που οι περίεργοι και παράξενοι που περιφέρονται στους δρόμους της πόλης πληθαίνουν.
Τα γεγονότα είναι αυτά αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Συνηθίζουμε στην ιδέα ότι τα χρόνια της αθωότητας πέρασαν ανεπιστρεπτί ή συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που όλοι είχαμε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και τις μπαλκονόπορτες ορθάνοικτες; Σίγουρα η λύση να πάρουμε στα χέρια μας το νόμο και να γίνουμε Φαρ Ουέστ δεν είναι η πλέον ιδανική ούτε και η καθόλα νόμιμη, όσο ηρωική και να ακούγεται! Το μόνο, νόμιμο και λογικό, που μένει είναι οι πολιτειακοί άρχοντες του τόπου, που εκλέχτηκαν τάζοντας τον ουρανό με το φεγγάρι και τ' άστρα, να αναλάβουν δράση και να εντάξουν στα προγράμματά τους και την ασφάλειά μας. Καλές οι ημερίδες και οι διαβουλεύσεις με τις επιτροπές και τις υποεπιτροπές τους αλλά η καθημερινότητα της περιοχής μας από καιρό έχει διαταραχθεί και απαιτεί δραστικά και ουσιαστικά μέτρα. Και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας, που έχουν επιφορτιστεί από τους νόμους, να εδραιώνουν και να συντηρούν το αίσθημα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη, έχουν υποχρέωση να ενεργοποιηθούν για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Ειδικά τώρα που "φορτώσαμε" το βάρος της φύλαξης των συνόρων στους "αδερφούς" ευρωπαίους είναι ευκαιρία να επανέλθει η αίσθηση της ασφάλειας εντός των τειχών της πόλης.