ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

απαντηση σε αναφορα τσιαουση

Απάντηση σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο την αναθεώρηση της Υπουργικής Απόφασης για την επιδιωκόμενη αναλογία
εγκατεστημένης ισχύος και την κατανομή της στο χρόνο μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πιο συγκεκριμένα:
Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη αναφέρει: «Ανταποκρινόμενο στα πολλαπλά αιτήματα για αναπροσαρμογή προς ταεπάνω των ορίων ισχύος ορισμένων τεχνολογιών ΑΠΕ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναθεωρεί την προηγούμενη απόφαση του για την επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ, πριν αυτή τεθεί σε ισχύ.
Με τη νέα απόφαση αυξάνονται κάποια από τα όρια ισχύος και απελευθερώνονται κάποια άλλα ενώ, παράλληλα, τροποποιείται η διαδικασία αναστολής έτσι ώστε η ενδεχόμενη ενεργοποίηση της να βασίζεται σε απόλυτα αντικειμενικά και μετρήσιμα στοιχεία και να μην
καταλαμβάνει έργα που η διαδικασία αδειοδότησης τους έχει ωριμάσει ικανοποιητικά.
Συγκεκριμένα, το όριο ισχύος των μικρών υδροηλεκτρικών για το 2014 αυξάνεται από τα 250 στα 300 MW. Τα φωτοβολταϊκά έργα του Ειδικού Προγράμματος για τις Στέγες και τα έργα ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμική ενέργεια δεν υπόκεινται πλέον σε διαδικασία αναστολής. Με τον τρόπο αυτό τονίζεται ότι τα έργα αυτά έχουν σημαντική προτεραιότητα στον σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ και αυξάνεται, εμμέσως, το όριο ισχύος των φωτοβολταϊκών και των γεωθερμικών σταθμών στους χρονικούς ορίζοντες 2014 και 2020.
Η ενεργοποίηση της διαδικασίας αναστολής, η οποία εξακολουθεί να παραμένει δυνητική και όχι υποχρεωτική, βασίζεται πλέον στο απόλυτα αντικειμενικό και μετρήσιμο στοιχείο της συνολικής ισχύος των υπογεγραμμένων από το ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Με τον τρόπο αυτό στέλνεται ένα καθαρό μήνυμα στην αγορά ότι η όποια αναστολή αδειοδότησης δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί επενδυτικό κίνδυνο, αφού είναι απόλυτα προβλέψιμη και δεν θέτει σε αμφιβολία έργα που έχουν ήδη λάβει άδεια παραγωγής ή δεσμευτικούς όρους σύνδεσης, στην περίπτωση των εξαιρέσεων».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε η κα Τσιαούση Ελένη προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο/link:
http://www.tsiaousieleni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=212:-38512010-&catid=11:2010-02-18-23-27-02&Itemid=14