ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

εμποροι για εθνικη οικονομια

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σχέδιο ανάπτυξης εμπορικής πολιτικής, ζητά η ΕΣΕΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Τρόικα».

Η αυλαία των αυτοδιοικητικών εκλογών έπεσε. Παρ’ όλα αυτά και πέραν των οποιωνδήποτε αξιολογήσεων για το αποτέλεσμα, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, στην οποία επικεντρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζουν να υφίστανται και να διογκώνονται καθημερινά.
Η Τρόικα μπορεί να έρχεται με απαιτήσεις για νέα μέτρα, όμως τα μέχρι σήμερα μέτρα, όπως τελικά αποδεικνύεται στην πράξη, δεν επιδρούν θετικά στην ελληνική οικονομία ούτε η ελληνική οικονομία αντιδρά θετικά στο πρόγραμμα σύγκλισης.
Η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε χθες βράδυ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει πλέον την άνεση να προγραμματίσει και τη δύναμη να υλοποιήσει το έργο της με ορίζοντα τριετίας. Τη διαπίστωση αυτή πρέπει να ακολουθήσουν κατεπείγοντα μέτρα άμεσου αποτελέσματος τόνωσης της αγοράς. Το θέμα πρέπει να αναδειχθεί από την Κυβέρνηση προς την Τρόικα, η οποία με την σειρά της πρέπει να συμφωνήσει σε αυτήν την προτεραιότητα πρώτης γραμμής.
Η ΕΣΕΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Τρόικας στην Αθήνα, απέστειλε στα μέλη της επικαιροποιημένο Υπόμνημα, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού καθώς και στα Υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στο σχετικό υπόμνημα επισημάνθηκαν 12 βασικά σημεία, τα οποία συγκλίνουν στην ανάδειξη της αποδιάρθρωσης της αγοράς και σε προτάσεις βελτίωσής της, αφού το 2011 προβλέπεται να είναι το έτος της πιο βαθιάς ύφεσης.
Σε κάθε περίπτωση, ο Εμπορικός Κόσμος πιστεύει ότι, για να διασωθεί η ελληνική εμπορική δραστηριότητα, απαιτείται άμεσα ο στρατηγικός σχεδιασμός μίας εθνικής πολιτικής για την ανάκαμψη του εμπορίου. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΕΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και την Τρόικα να λάβουν υπ’ όψιν τους τη μέχρι σήμερα αναποτελεσματικότητα απόδοσης των μέτρων και να επαναδιαπραγματευτούν από κοινού αλλαγές και διορθώσεις.