ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

δελτιο τυπου εκε εβρου

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου εξετάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας, του προϋπολογισμού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες δέχονται επίθεση και βρίσκονται στο στάδιο της τελειωτικής τους κατεδάφισης , Αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους σε πανεργατική συστράτευση και συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 15/12/2010
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου:

- Καταγγέλλει τον πλέον σκληρό και άδικο σε βάρος του κόσμου της εργασίας κρατικό προϋπολογισμό, μοναδικοί στόχοι του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών της χώρας καταδικάζοντας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους στη φτώχεια την ανέχεια στον αποκλεισμό, διαλύοντας την Παιδεία την Υγεία την κοινωνική πρόνοια.
- Καταγγέλλει την Κυβέρνηση και την νεοφιλελεύθερη Τρόικα για την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, μέσα από την διαπόμπευση των εργαζομένων, στον αγώνα των οποίων είμαστε αλληλέγγυοι.
- Καταγγέλλει την εγκληματική για τους εργαζόμενους διάλυση των κλαδικών ΣΣΕ και την αποδυνάμωση της ΕΓΣΣΕ, σύμφωνα με τις επιταγές του ΣΕΒ και της Τρόικα, που ως μοναδικό στόχο έχει την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας, την ευελιξία της εργασίας και των εργοδοτικών εκβιασμών.
Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι βιώνουν την απόλυτη κόλαση. Οι απολύσεις στο εμπόριο και στις υπηρεσίες αποτελούν καθημερινό γενικευμένο φαινόμενο. Η ανεργία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και απειλεί την κοινωνική συνοχή.
Οι επιχειρήσεις με εκβιαστικά διλήμματα προχωρούν σε γενικευμένη μείωση μισθών, σε εκτεταμένη επιβολή της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, στην μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών για πολλούς μήνες.
Με βάση τα παραπάνω, το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, οργανώνοντας και συντονίζοντας τις αντιστάσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να ενταχθούν στο αγωνιστικό— απεργιακό μέτωπο και με την ενωτική, μαζική και μαχητική τους Παρουσία να αποτελέσουν την αφετηρία για την ανατροπή αυτών των αντεργατικών πολιτικών.