ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

μαθητες στη δικαιοσυνη

ΚΚΕ - Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου
ΚΝΕ - Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου


Νέες δίκες μαθητών
στο δικαστήριο ανηλίκων Ορεστιάδαs
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών συνεχίζεται

Ο εκφοβισμός των μαθητών της περιοχής μας συνεχίζεται με νέες δίκες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο δικαστήριο ανηλίκων Ορεστιάδας. Πιο συγκεκριμένα:
Στις 14 Δεκέμβρη 2010 δικάζονται 2 μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας,
και στις 25/2/2011 δικάζονται 4 μαθητές, πρόεδροι των 15μελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Διδυμοτείχου.

Μπροστά στη νέα πρόκληση η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ, και το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου της ΚΝΕ επισημαίνουν τα παρακάτω:

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια και να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαθητές γιατί αγωνίστηκαν για μια καλύτερη παιδεία. Ο στόχος τους είναι καθαρός, αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν στη Βουλή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , είναι να ενοχοποιήσουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, να τους τρομοκρατήσουν, έτσι ώστε με «σκυμμένο» το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η ενέργεια αυτή δείχνει ακόμα πόσο φοβούνται τους
αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Το φαινόμενο αυτό να «σέρνονται» ομαδικά στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας .

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου της ΚΝΕ απαιτούν
 να σταματήσουν άμεσα οι προσαγωγές των μαθητών στα δικαστήρια καθώς και η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.
 Να καταργηθεί τώρα η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σήμερα, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιπαλέψουν την πολιτική που:

 Παραδίδει την Παιδεία όλων των βαθμίδων στους νόμους της αγοράς και υποβαθμίζει την μορφωτική της αποστολή στη δια βίου κατάρτιση.



 Ροκανίζει καθημερινά ότι απέμεινε από το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της , την
εμπορευματοποιεί και συνεχώς τροφοδοτεί την Λερναία Ύδρα της παραπαιδείας που κατατρώγει κυριολεκτικά το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.
 Εξοντώνει τους μαθητές στο « μαγγανοπήγαδο » σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο, για την απόκτηση αποσπασματικών, ασυνάρτητων και πολλές φορές « περιττών » γνώσεων.
 Με την χρόνια υποχρηματοδότηση έχει δημιουργήσει τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλιστικά μέσα.

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ
και μαζί μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί να απαιτήσουν την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να διεκδικήσουν:

 Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση . Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης και της έμμεσης ιδιωτικοποίησης της δημόσιας.
 Θέσπιση δίχρονης προσχολικής αγωγής μέσα από κρατικό δίκτυο παιδικών κέντρων.
 Καθιέρωση Ενιαίου και 12/χρονου σχολείου γενικής εκπαίδευσης.
 Οικοδόμηση Ειδικών Επαγγελματικών Σχολών ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση των ιδρυμάτων κατάρτισης ΙΕΚ , ΚΕΚ κλπ.
 Αναδιαμόρφωση μιας αληθινά Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα παρέχει πλήρη επιστημονική επάρκεια και επαγγελματική ικανότητα στους απόφοιτους.
 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
 Την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , διατήρησε σε ισχύ η κυβέρνηση της Ν.Δ, και εφαρμόζει και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Πράξη με την οποία οδηγούνται σε μαθητοδικεία εκατοντάδες μαθητές σε όλη τη χώρα.
 Την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης να «αποκεντρώσει» , με τον σχέδιο « Καλλικράτης» , τις ευθύνες της για τη λειτουργία της εκπαίδευσης και να τις φορτώσει αποκλειστικά στις πλάτες των Δήμων.


Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων
Η τρομοκρατία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν θα περάσει