ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

συνεχιζεται η εικαστικη εκθεση στο μυλο μασουρα

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης


Η αναδρομική εικαστική έκθεση « σε μακρά οδό απανδόχευτο» της Αλεξανδρουπολίτισσας Ιωάννας Φιλιππίδου που εγκαινιάστηκε στον Μύλο του Μασούρα (λεωφόρος Δημοκρατίας 1) στις 24 Οκτωβρίου, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο της σπουδαίας καλλιτέχνιδας που για πρώτη φορά βγαίνει από την αφάνεια και εμπλουτίζει την πολιτιστική εικόνα του τόπου μας με μοναδικό και πολυδιάστο τρόπο. Η αισθητικά αναβαθμισμένη κεντρική αίθουσα του Μύλου από τον Δεκέμβριο θα φιλοξενήσει πολύ αυστηρά επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συντροφέψουν το έργο της Ιωάννας στη μακρά οδό την απανδόχευτο.
Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από Τετάρτη έως Κυριακή 6.00 - 8.00 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για ομάδες επισκεπτών που επιθυμούν να δουν την έκθεση εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου : 6979339192 και 6932610600.

Η Ιωάννα Φιλιππίδου, 1953–1999, γλύπτρια, χαράκτρια, ποιήτρια, σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, εφαρμογές τέχνης του βιβλίου στο εργαστήριο εφαρμοσμένων της ΑΣΚΤ, μαρμαροτεχνία, γυψοτεχνία και χαλκοχυτική στην Καράρα της Ιταλίας και τεχνική πέτρας και γρανίτη στο Όσλο της Νορβηγίας. Ευαίσθητη και πολύπλευρη δημιουργός με σπάνιο ταλέντο συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις και εικαστικά συμπόσια στην Αθήνα, την Ιταλία, τη Γερμανία,τη Γαλλία, το Τορόντο, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις ενώ άφησε σπουδαία έργα να κοσμούν μεγάλες και μικρές ευρωπαϊκές πόλεις.
Το 1979 εξέδωσε από τις εκδόσεις εκδόσεις Εγνατία και την πρωτοπορική σειρά τραμ/λογοτεχνία τη συλλογή Σταυρός δια γραφής, με είκοσι εννιά ποιήματα και δύο δικά της σχέδια, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδια χρονιάς κυκλοφόρησε από τον Κέδρο, η συλλογή Πορθμός – Διόδια, με πενήντα ένα ποιήματα.
Το 1992 οικογενειακοί λόγοι την ανάγκασαν να επιστρέψει στη γενέτειρά της συνεχίζοντας ωστόσο να λαμβάνει μέρος και να διακρίνεται σε διεθνείς εκθέσεις.
Το 1995, στην Έκθεση Βιβλίου της Αθήνας, συμμετείχε με την κατασκευή «Βιβλίο Ροκοκό», και το 1997 στην έκθεση γλυπτικής- φωτογραφίας στη στοά του βιβλίου «Διαδρομές από τον Έβρο στην Αθήνα», που έμελλε να είναι και η τελευταία.