ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

αποκατασταση τεμενους βαγιαζητ

Την αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυµότειχο, που κατασκευάστηκε το 1420, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για το παλαιότερο οθωμανικό μνημείο στην Ευρώπη, το σημαντικότερο στην Ελλάδα και ένα από τα πλέον αξιόλογα παγκοσμίως, που εντάσσεται στον κατάλογο με τα σημαντικότερα μνημειακά έργα ισλαμικής τέχνης και αρχιτεκτονικής που έχουν καταρτίσει τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα», οι εργασίες αποκατάστασης εστιάζονται στην ξύλινη στέγη του τεμένους, η οποία καλύπτει επιφάνεια ενός στρέμματος. Ταλαιπωρημένη λόγω του ευπαθούς υλικού της, του χρόνου, αλλά και των ιστορικών συγκυριών η ξύλινη στέγη είχε παρουσιάσει προβλήματα στο παρελθόν. Προσωρινή λύση δόθηκε το 1998 όταν... τυλίχτηκε μέσα σε ειδική μεμβράνη που την προστάτευσε από τον ήλιο και τη βροχή. Όμως, το 2008 κατέρρευσαν τμήματα από τον μιναρέ, λόγω κακοκαιρίας, «πληγώνοντας» την προστατευτική μεμβράνη.