ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

συνελευσης ενωσης καταναλωτων εβρου

«Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΠΚΕ. Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης. Η ώρα της συμμετοχής. Μην μείνεις πίσω!»

Φίλες Φίλοι,
Είναι γνωστό, σε όλους ότι η ανεξαρτησία, η δύναμη και η οικονομική επάρκεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου βασίζονται, στη συνδρομή όλων μας.
Όμως γενικά οι καταναλωτές, στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντιληφθεί τη «συλλογική» μας δύναμη και δε συμμετέχουμε, ενεργά, στις Ενώσεις Καταναλωτών. Έτσι πολλοί από εμάς ενώ θέλουμε να υπάρχει η ΕΠΚΕ, για να μας ακούει, να μας καταλαβαίνει, να δρα για εμάς, να μας προστατεύει, δεν κάνουμε το αυτονόητο, να δώσουμε ισχύ και οικονομική δυνατότητα, στην οργάνωση, που με τη δράση της, σημείωσε αρκετές επιτυχίες, σε τοπικό αλλά συλλογικά και σε εθνικό επίπεδο
Η Ε.Π.Κ.Ε., εκτός από τις παρεμβάσεις, για επίλυση προβλημάτων προσφέρει, πολλές ακόμα, υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται, σε τους καταναλωτές και όχι μόνο στα μέλη του. Εκπαιδεύει καταναλωτές και φορείς, σε θέματα καταναλωτών. Επισκέπτεται σχολεία και μαθαίνει, στους μικρούς καταναλωτές, πώς να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Εκδίδει δελτία τύπου, διατηρεί ιστοσελίδα, λογαριασμούς στο facebook, τα στελέχη του δίνουν, συνεχώς, συνεντεύξεις, για να ενημερώνει όλους τους καταναλωτές για τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα και τα δικαιώματα τους. Παρεμβαίνει στα κέντρα λήψης αποφάσεως και διεκδικεί καλύτερη νομοθεσία και ρυθμίσεις για τους καταναλωτές. Η Ε.Π.Κ.Ε. δε διστάζει να συγκρουστεί, να δημοσιοποιήσει και να καταγγείλει οποιοδήποτε αμφισβητεί ή παραβιάζει τα δικαιώματα των καταναλωτών, είτε κράτος είτε κυβέρνηση, είτε αρχή, είτε φορέα, είτε επιχείρηση.
Η δύναμη της Ε.Π.Κ.Ε. στηρίζεται στα μέλη της. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη μας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα της δράσης μας.
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε εποπτεία της αγοράς, χρησιμοποιώντας επαγγελματικές και επιστημονικές μεθόδους και εργαλεία. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε συγκριτικά τεστ προϊόντων και υπηρεσιών και να συμβουλεύουμε τους καταναλωτές τι να αγοράσουν. Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τρόφιμα και άλλα αγαθά όσον αφορά την ασφάλεια τους. Πρέπει να μπορούμε να παρεμβαίνουμε για τον καταναλωτή στην διαμόρφωση των νόμων, να τον εκπροσωπούμε στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, σε τοπικό, εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως, για όλα αυτά δεν αρκούν 100 ταμιακά ενήμερα μέλη.
Φίλες και Φίλοι, ζητούμε, από εσάς, που γνωρίζετε τη δράση μας, τις πρωτοβουλίες μας και τις προσπάθειές μας, να βοηθήσετε την εκστρατεία μαζικοποίησης της Ε.Π.Κ.Ε. Σας ζητούμε να ενημερώσετε, όσο το δυνατό περισσότερους φίλους και συγγενείς και να τους πείσετε να εγγραφούν, στην Ε.Π.Κ.Ε., για να διασφαλιστεί η προοπτική της οργάνωσής μας.
Σας ζητούμε όμως και κάτι περισσότερο. Να γίνετε ενεργοί πολίτες, συμμετέχοντας στις δράσεις της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου.
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και σε περίπτωση μη απαρτίας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ Αλεξ/πολης θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΠΚΕ, για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Η μαζική συμμετοχή την εποχή του μνημονίου όπου ο καταναλωτής βάλλεται από κάθε πλευρά, είναι αναγκαιότητα. Όπως αναγκαιότητα είναι και η ανανέωση των μελών του ΔΣ. Τα μέλη του ΔΣ δεν είναι ισόβια, αλλά και ούτε μπορούμε να περιμένουμε από τους λίγους πάντα να ασχολούνται εθελοντικά για τα προβλήματα όλων μας. Δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή του νέου ΔΣ καθημερινά 10 -12πμ στο τηλ της ΕΠΚΕ 25510-23206
Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης!
Είναι η ώρα της συμμετοχής!
Μην μείνεις πίσω!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΚΕ