ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

νεα σελιδα για τον δημο μας

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν όλες οι προβλέψεις μου για τα τοπικά μας πράγματα και κατεξοχήν για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Χωρίς διάθεση κομπορρημοσύνης και χωρίς περιαυτολογίες επαληθεύτηκαν όσα είχα προβλέψει εδώ και πολύ καιρό. Δεν διακατέχομαι από ρεβανσισμό ή εκδικητικότητα ούτε από μικροψυχία για τα παθήματα κάποιων. Αντίθετα λυπήθηκα γιατί "με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά". ΄Οτι δηλαδή τιμωρήθηκαν άδικα κάποιοι άξιοι και ικανοί συμπολίτες μας, που θα μπορούσαν κάτω από διαφορετικές συνθήκες να είχαν καλύτερη τύχη και να προσφέρουν στην πόλη και στο δήμο μας.
Ως μια γενική παρατήρηση μπορεί κανείς να επισημάνει ότι βασικός παράγοντας στην έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης στο δήμο Αλεξανδρούπολης ήταν το γεγονός ότι στη μια ευρύτερη παράταξη λειτούργησαν οι φυγόκεντρες τάσεις και η διάσπαση των δυνάμεων, ενώ στη νικήτρια παράταξη λειτούργησαν οι κεντρομόλες τάσεις-δυνάμεις. Πέραν τούτου καθοριστικό ρόλο, τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στην τελική εκλογή δημάρχου, έπαιξαν οι κομματικές υπερβάσεις. ΄Εσπασαν οι κομματικές γραμμές και επικράτησαν κριτήρια κοινωνικών συμμαχιών-συσπειρώσεων. Τώρα πλέον όλα αυτά ας αποτελέσουν ένα μάθημα-δίδαγμα, ας αποτελέσουν μια εμπειρία από την οποία όλοι μπορούν να εξάγουν τα συμπεράσματά τους και να αντλήσουν παραδείγματα προς μίμηση ή προς αποφυγήν.
Η ζωή και οι πολιτικοκοινωνικές συνθήκες κρύβουν πάντοτε κάποια μυστικά και κάποιες εκπλήξεις. ΄Αλλοι διαψεύδονται από τις εξελίξεις και άλλοι επιβραβεύονται. Κάποιοι υπερέβαλαν τις δυνατότητές τους χωρίς να επιτύχουν το στόχο τους. Κάποιοι απογοητεύτηκαν, γιατί δεν άκουσαν τις φιλικές συμβουλές και γιατί δεν αφουγκράστηκαν την κοινωνία. Δεν αντιλήφθηκαν ότι η τοπική κοινωνία ήθελε οπωσδήποτε ανανέωση και αλλαγή και κυρίως να τιμωρήσει την αλαζονεία της εξουσίας. Οι αλλαγές και οι εναλλαγές είναι σύνηθες φαινόμενο και γι αυτό περιττεύουν οι κομματικές θριαμβολογίες.
΄Ενας κύκλος και ένα κεφάλαιο έχει κλείσει. Είναι νωπή η λαϊκή εντολή και οφείλουμε σεβασμό σ΄αυτήν. Είναι καιρός να κλείσουν τα προσωπικά και παραταξιακά παραμάγαζα και καθένας να αναλάβει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ρόλο του. Κάθε ρόλος είναι σημαντικός, ακόμα και αυτός του απλού συμμετέχοντος. Ακόμα και οι απέχοντες μίλησαν και ψήφισαν πολιτικά με τη σιωπή τους. Νικητές και ηττημένοι πάντα θα υπάρχουν σε όλους τους αγώνες και τις μάχες. Μόνο που οι νικητές αυτής της φάσης φορτώνονται με περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις. Στο τέλος της θητείας τους να είναι πραγματικοί νικητές. Ευχή όλων μας είναι να επιτύχουν για το καλό του διευρυμένου δήμου μας και όλων των κατοίκων του. Στο νέο δήμαρχο, συμπολίτη μας Βαγγέλη Λαμπάκη, και στο νέο δημοτικό συμβούλιο ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και των πολιτών ο "Καλλικράτης" από μόνος του δεν αποτελεί πανάκεια. Αντίθετα μάλιστα εξορθολογεί δαπάνες και επιβάλλει σφιχτή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και σεβασμό στο δημοτικό χρήμα. Ευτυχώς που ο Καλλικράτης προβλέπει επίσης συστηματικότερους και αυστηρότερους ελέγχους στη διαχείριση των πόρων από τους Ο.Τ.Α. Προβλέπει επίσης ενδελεχέστερους ελέγχους για τη νομιμότητα των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλω να πιστεύω ότι τόσο ο νέος δήμαρχος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, από την ημέρα της ορκωμοσίας τους (1-1-2011), θα λειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας και της κοινωνικής συνοχής.-