ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ο χρηστος παπουτσης στον εβρο

"Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. και τηνΤουρκία για την παράνομη μετανάστευση"δήλωσε ο υπουργός απο τον Έβρο .
Απο τη σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη
.«Η χώρα μας δεν αντέχει άλλο να αντιμετωπίζει μόνη της το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, και γι' αυτό θα αναληφθούν μία σειρά από πρωτοβουλίες, τόσο σε σχέση με την Τουρκία, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε πριν από λίγο από την Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

Tι δήλωσε ο υπουργός

Στενότερη συνεργασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ζητήσει η Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, όπως δήλωσε
ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Παράλληλα, σημείωσε και μια σειρά άλλων μέτρων, που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση για το θέμα αυτό.



Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά το πέρας της σύσκεψης, επεσήμανε:



«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία με το Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Ντόλιο, το Νομάρχη Έβρου, κ. Ζαμπουνίδη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, κ. Οικονόμου, και τους επιτελείς του Στρατού και της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, να εξετάσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται από την ένταση των μεταναστευτικών ροών, προς τη χώρα μας και την Ευρώπη.



Έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και εκτίμηση των διαφορετικών εισηγήσεων, αλλά όλοι καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: ότι η ανησυχία του κόσμου συνεχώς μεγαλώνει, όσο μεγαλώνουν οι ροές των μεταναστών, που διακινούνται προς τη χώρα μας.



Βρίσκεται σε επεξεργασία ένα συνολικό σχέδιο, στο πλαίσιο της Κυβέρνησης. Ήδη έχουμε διαμορφώσει μία νέα διυπουργική συντονιστική επιτροπή, η οποία παρακολουθεί το φαινόμενο στην εξέλιξή του, τις αιτίες του και τις δυνατότητες που έχει η χώρα να το αντιμετωπίσει.



Όσον αφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη φύλαξη των συνόρων μας και την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.



Συγκεκριμένα μέτρα θα επεξεργαστεί μία κοινή επιτροπή, που συγκροτήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, και τα οποία θα παρουσιάσουμε σε μια επόμενη κυβερνητική συνάντηση εγώ και ο κ. Βενιζέλος.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία. Και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο τη χώρα μας. Είναι ένα φαινόμενο, που αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι εμείς καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα πράξω και αυτήν την εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μια χώρα, που δέχεται σήμερα τη μεγαλύτερη πίεση μεταναστευτικών ροών στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειαζόμαστε διεθνή συνεργασία. Χρειαζόμαστε ανταλλαγή εμπειριών. Διακρατική συνεργασία. Έντονες διπλωματικές πιέσεις, προς εκείνες τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, αλλά και προς εκείνες μέσω των οποίων διακινούνται οι μετανάστες. Ιδιαίτερα αναφέρομαι στους παράνομους μετανάστες, ούτως ώστε να δέχονται την επιστροφή τους αμέσως. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη ενίσχυση των δικών μας συνόρων. Αυτή τη στιγμή τόσο ο Στρατός όσο και η Αστυνομία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, είναι μία φιλόξενη χώρα. Είναι μια χώρα που σέβεται τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, του ελληνικού πολιτισμού, όπου κυριαρχεί η ανθρωπιά. Από την άποψη αυτή τόσο η Αστυνομία όσο και ο Στρατός επιχειρούν να ισορροπήσουν, στην κυριολεξία, σε μία «τεντωμένη κλωστή». Από τη μία πλευρά να σεβαστούμε τις αξίες του πολιτισμού μας, να αποδείξουμε την ανθρωπιά μας, να σεβαστούμε τις διεθνείς συνθήκες και από την άλλη πλευρά να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών μας.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι σαφές. Θα ληφθούν μέτρα. Σε λίγο καιρό όλοι θα αντιληφθούν ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας, μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Γιατί είναι θέμα που αφορά τη χώρα μας, την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών, την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ευρωπαϊκή κοινωνία.

Και σε αυτή την κατεύθυνση, απαιτούμε τη συνεργασία όλων. Όλων των πολιτικών δυνάμεων, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. και όλων των Κυβερνήσεων των γειτονικών μας χωρών. Ιδιαίτερα της Τουρκίας, όχι μόνο στην εφαρμογή της συμφωνίας του Πρωθυπουργού μας, Γ. Παπανδρέου, και του Τούρκου Πρωθυπουργού, T. Ερντογάν, για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών, αλλά παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στην Τουρκία, ώστε να μην μεταφέρονται μετανάστες στην Ελλάδα.

Σκοπεύουμε να ζητήσουμε την ενίσχυση των παρατηρητών της Frontex, ώστε να διαπιστώσουν ότι οι μετακινήσεις των μεταναστών δεν γίνονται με τον «αυτόματο πιλότο» και να αποδοθούν ευθύνες στα κράτη που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θα πάρουμε μέτρα με βάση τη δέσμευσή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, τις αξίες του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού και παράλληλα τις διεθνείς Συνθήκες»


http://www.telegramm.gr