ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμων, με θέμα την προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Δημοτικού σφαγείου στις Φέρες.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η κτηνοτροφία αποτελεί νευραλγικό τομέα της αγροτικής παραγωγής και έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η σημασία της κτηνοτροφίας για την χώρα μας, είναι μεγαλύτερη από αυτή που υποδηλώνει το ποσοστό της συμμετοχής της στο Α.Ε.Π. ιδιαίτερα στην περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος αγροτικού πληθυσμού για περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχουν άλλες προοπτικές απασχόλησης, ενώ εκμεταλλεύεται πόρους που αλλιώς θα έμεναν ανεκμετάλλευτοι.
Η ελληνική ελληνική κτηνοτροφία με τα μεσαία και μικρά μεγέθη της, την εκτατική της μορφή για τους περισσότερους κλάδους, ταιριάζει σε μια παραγωγή ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων, παρά σε μια καθαρά ποσοτική παραγωγή. Ιδιαίτερα, σήμερα, μετά τις διατροφικές κρίσεις, όπου τα θέματα της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων και ειδικά των ζωοκομικών απασχολούν έντονα τον καταναλωτή. Η κτηνοτροφία στο Νομό Έβρου αποτελεί τη δεύτερη σε σπουδαιότητα απασχόληση των κατοίκων του.
Στο νότιο τμήμα του Νομού εδώ και πολλά χρόνια είχε διαπιστωθεί η ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου σφαγείου για την κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων. Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Σουφλί έχουν καταγραφεί 570 οικογένειες κτηνοτρόφων που εκτρέφουν 12.750 βοοειδή, καθώς επίσης και 850 οικογένειες, που εκτρέφουν 132.000 αιγοπρόβατα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις Φέρες υπάρχουν 110 εκτροφείς 6.500 βοοειδών και 170 εκτροφείς 35.000 αιγοπροβάτων, στην Αλεξανδρούπολη 80 εκτροφείς με 3.100 βοοειδή και 320 εκτροφείς με 45.000 αιγοπρόβατα, και στο Σουφλί 380 εκτροφείς με 3.150 βοοειδή και 360 εκτροφείς με 52.000 αιγοπρόβατα.
Έτσι βλέπουμε ότι έχει συγκεντρωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή ένας σημαντικός αριθμός εκτροφέων βοοειδών και αιγοπροβάτων καθώς και μια κρίσιμη παραγόμενη ποσότητα κρέατος, που καθιστά αδήριτη την ανάγκη λειτουργίας ενός σύγχρονου σφαγείου στην περιοχή των Φερών, όπου θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κτηνοτρόφων της Αλεξανδρούπολης όσο και του Σουφλίου.
Ένα σύγχρονο δημοτικό σφαγείο αποτελεί απαραίτητη και χρήσιμη υποδομή για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής ζωής του Νομού Έβρου, μια μονάδα σύγχρονη και αναγκαία για τις σημερινές συνθήκες ζωικής παραγωγής και δημόσιας υγιεινής, σε συνάρτηση με την υψηλής ποιότητας διατροφή και εμπορία κρέατος, που απαιτούν οι αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Έτσι τα σφάγια που βγαίνουν από ένα σύγχρονο σφαγείο, μπορούν να πουληθούν τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα με πιστοποίηση».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τους κυρίους Υπουργούς:
• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου, να προωθηθεί η κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου δημοτικού σφαγείου, -σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε.-, στην περιοχή των Φερών, για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής;
• Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί άμεσα το έργο του δημοτικού σφαγείου στις Φέρες, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ);