ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

πλατανοτοπος μαιστρου


ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ
ΡΕΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Τη Δευτέρα 25-10-2010 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Μαϊστρο έγινε παρουσίαση της μελέτης «Πλατανότοπος Μαΐστρου – Ρέμα Ειρήνης» στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Αλεξανδρής. Η παρουσίαση έγινε από την Δρ. Μαρία Ανανιάδου-Τζιμοπούλου (Αρχιτέκτων Τοπίου DPLG και ENSP, Versailles Γαλλίας και Γεωπόνος ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου – Σχεδιασμού Υπαίθριων Χώρων, Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ) και τους συνεργάτες της.

Είναι έρευνα Αρχιτεκτονικής Τοπίου για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και τοπιακή ανάδειξη, παράλληλα με την διευθέτηση του ρέματος, την υδρολογική και υδραυλική διερεύνηση και αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Συνδυάζεται σε αυτό η αντιμετώπιση του τεχνικού έργου με το έργο διαμόρφωσης του χώρου για την ανάδειξη του Μουσείου αλλά και Πάρκου Φυσικής Ιστορίας, την ανόρθωση και οικολογική αποκατάσταση κακοποιημένων περιοχών σε υγροτοπικούς υπαίθριους Οικοτόπους – εκθέσεις, την προστασία και απόλαυση του Πλατανόδασους, τη δημιουργία διαδρόμων περιπάτου, ειδικών χώρων παιχνιδιού - εκδηλώσεων κοντά στον οικισμό, με κατάλληλες σημάνσεις, προσβάσεις, εξυπηρετήσεις για τους κατοίκους της γύρω περιοχής και τους επισκέπτες που θα προσελκύει.

Το έργο είναι μοναδικό και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι κοινωνικά, οικονομικά, οικολογικά και αντιληπτικά χρήσιμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Μαΐστρου, της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν ζωγραφιά πολλή ωραία, καλό είναι όμως αυτοί που ζωγραφίζουν ή αυτοί που τους καθοδηγούν να λαμβάνουν υπόψη τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την άποψη των πολιτών και αυτά που ζωγραφίζουν να είναι πραγματοποιήσιμα .

Ένας μη άσχετος.