ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

εγκαινια εκλογικου κεντρου χαμαλιδη


Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Αρχής
Είναι απαίτηση των καιρών μια Νέα Αρχή, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Λευτέρης Χαμαλίδης

Να κάνουν “ένα βήμα μπροστά” και να “κόψουν τα δεσμά που κρατούν αυτό τον τόπο σε μια θέση που δεν ταιριάζει στους ανθρώπους του”, κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, με
το συνδυασμό ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Λευτέρης Χαμαλίδης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου 2010.
Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως βασικός στόχος είναι η “αποκατάσταση της σχέσης του δήμου με το δημότη” και πως “σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη ο ένας από τον άλλο...Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο δήμος πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο, φιλικό, με κοινωνικές ευαισθησίες και με τον παράγοντα άνθρωπο στην κορυφή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαμαλίδης.
Ο επικεφαλής της “Νέας Αρχής” αναφέρθηκε στους “φόβους” που εξέφραζαν οι κάτοικοι των υπό συνένωση δήμων, αποδίδοντάς τους σε όσα άκουγαν, έβλεπαν ή μάθαιναν για την κατάσταση διάλυσης της δημοτικής ομάδας του δημάρχου και τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάνονται πιστώσεις, προγράμματα αλλά και να πληγώνεται καθημερινά η “εικόνα” του δήμου. “Ήταν ένας δήμος που πήγαινε με αυτόματο πιλότο, έρμαιο του καιρού και των διαθέσεών του. Ένας δήμος “κλινικά νεκρός”. Πως να μην έχουν φόβους κι ενστάσεις; Ε, λοιπόν σήμερα τους λέμε πως εμείς δεν είμαστε αυτοί”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, καλώντας τους πολίτες σε μια “μεγάλη, δυναμική, κοινωνική συμμαχία” που θα δώσει ώθηση και θα απελευθερώσει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου.
Επεσήμανε, επίσης, πως υπάρχει “σχέδιο, συγκεκριμένες προτάσεις, φρέσκες σύγχρονες, καινοτόμες αλλά κυρίως εφαρμόσιμες ιδέες που μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στο νέο δήμο Ορεστιάδας”, τονίζοντας παράλληλα πως “η Νέα Ορεστιάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη Βύσσα, τις Καστανιές, τα Ρίζια, χωρίς τον Κυπρίνο, τα Κόμαρα ή τα Δίκαια, όπως και το αντίστροφο. Η καρδιά του νέου δήμου, η Νέα Ορεστιάδα, έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από τους “πνεύμονες”, που είναι οι δήμοι που συνενώνονται μαζί της...”
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην “προίκα” που πήρε ο νέος δήμος Ορεστιάδας από τον “Καλλικράτη”, αποκτώντας μοναδικά στοιχεία, όπως η διασυνοριακότητα, ο φυσικός πλούτος, τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που από μόνα τους ορίζουν τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
“Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια”, τόνισε ο κ. Χαμαλίδης, “είναι απαίτηση των καιρών μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με σχέδιο, ξεκάθαρες και σαφείς πολιτικές, που έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο, τον σεβασμό στον πολίτη, την ισοτιμία, την ποιότητα ζωής, τη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και το περιβάλλον. Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με ανθρώπους που θα προτάσσουν το “καλό του τόπου” και όχι το δικό τους, που θα παράγουν τοπικές πολιτικές κι όχι στείρα διαχείριση, που θα φέρουν μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση”.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου παρέστησαν και χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος και οι βουλευτίνες, Όλγα Ρεντερή- Τέντε και Ελένη Τσιαούση.
Στο χαιρετισμό της, η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή-Τέντε κάλεσε τους πολίτες να μην απομακρυνθούν από την ουσία των εκλογών, που είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο νέο, διευρυμένο δήμο Ορεστιάδας, “αξίζει να έχει μια Νέα Αρχή με τον Λευτέρη Χαμαλίδη”.
Από την πλευρά της, η βουλευτής του νομού, Ελένη Τσιαούση, αναφέρθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο ψηφοδέλτιο της Νέας Αρχής, χαρακτηρίζοντάς το “πραγματικό στολίδι”. Η ίδια εκτίμησε ότι “τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού , το κάνουν “ψηφοδέλτιο νίκης”, και υποστήριξε πως “τη νίκη αυτή, που θα αφορά όλο το δήμο Ορεστιάδας, την εγγυώνται η καθαρότητα της ψυχής, οι γνώσεις και η εμπειρία του Λευτέρη Χαμαλίδη”.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών-βουλευτής Έβρου, Γιώργος Ντόλιος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο “διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου”, που δεν είναι άλλο από την επιτυχία του “Καλλικράτη”. Ο κ. Ντόλιος έκανε λόγο για μία Νέα Αρχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για το νέο, μεγάλο δήμο Ορεστιάδας. “Πρέπει να δικαιώσουμε αυτό που σχεδιάσαμε: ένα δήμο πανίσχυρο, με σύνθετα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, ένα πρότυπο “Καλλικράτειου” δήμου”, όπως είπε. Ο κ. Ντόλιος χαρακτήρισε τον “Καλλικράτη” “μεγάλη τομή και μεταρρύθμιση, που μεταφέρει αρμοδιότητες και πόρους στους νέους δήμους και στην περιφέρεια, μεταφέρει πολιτική ισχύ και δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορούμε αυτό το μέγα διακύβευμα να το εμπιστευτούμε σε ανθρώπους που δεν πίστεψαν στον Καλλικράτη”; διερωτήθηκε ο κ. Ντόλιος και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει και να εμπιστευτεί τη Νέα Αρχή και τον Λευτέρη Χαμαλίδη, “που εμπέδωσαν και πίστεψαν σε αυτό που φέρνει ο “Καλλικράτης”, αλλά και να συμμετέχουν στον αγώνα να γίνει ο δήμος Ορεστιάδας “μοντέλο” της διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο Λευτέρης Χαμαλίδης μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του αυτόν τον αγώνα, κατέληξε ο κ. Ντόλιος.


Συνεχής ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δημοτικού Συνδυασμού «νέα αρχή» μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο:
http://hamalidis.blogspot.com