ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

τρελλης για επισκεψη παπανδρεου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΡΕΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όλοι μας είμαστε υποψιασμένοι για τους λόγους της επίσκεψής σας στην περιοχή μας μ΄αυτή την κουστωδία των υπουργών και την οργάνωση των τριών «εργαστηρίων» διαβούλευσης.
Αλήθεια!! Ξεχάσατε ότι πριν από λίγους μήνες είχατε επισκεφθεί την περιοχή μας με ανάλογο πολυμελές κλιμάκιο υπουργών όταν ο Έβρος ήταν πλημμυρισμένος και μοιράσατε ανέξοδες υποσχέσεις για έργα υποδομής και ανάπτυξης για δήθεν παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας;
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σίγουρα από τα «Εργαστήρια» του διαλόγου απάτης όπου συμμετείχαν συμβιβασμένα και ξεπουλημένα στελέχη της Τοπικής Διοίκησης και των διαφόρων συνδικαλιστικών, αγροτικών και άλλων οργανώσεων δεν ακούστηκε η φωνή της απόγνωσης, της αγανάκτησης και της οργής.
Όμως ξέρουμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι η περιοχή μας ,η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με
βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ.
Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού μέσω των αναπτυξιακών νόμων και άλλων «επιχειρησιακών» προγραμμάτων έκλεισαν (Λαναράς, ΘΡΑΚΗ Α.Ε., Κεραμοποιεία ΚΟΘΑΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙ, GROUPAL, κ.ά.) ή έφυγαν ξαναεπιδοτούμενες από διάφορα προγράμματα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Δημόσιες και Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (όπως Βιομηχανία Ζάχαρης Ξάνθης, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή ξεπουλήθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο (ΒΦΛ, Ροδόπη)..
Η εφαρμογή της ΚΑΠ, που συναποφασίσατε στην ΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή βασικών καλλιεργειών στην περιοχή μας όπως καπνός, βαμβάκι, τεύτλα κ.α. με αποτέλεσμα την καταστροφή και το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο της αγροτικής γης, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, του δασικού πλούτου,
την αύξηση των ελλειμμάτων, τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας.
Τα προβλήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον «έλεγχο υγείας» της ΚΑΠ, το μητρώο αγροτών (διαχωρισμός σε κατά κύριο και μη επάγγελμα), την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, την προώθηση του κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού.
Οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες) υπερχρεωμένοι οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.
Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, που κατατάσσει την περιοχή μας σε μια από τις πρώτες θέσεις σε ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα.


Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ιατρεία του ΙΚΑ «στενάζουν» από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Η παιδιατρική κλινική και ο αξονικός τομογράφος του Διδυμοτείχου αραχνιάζουν περιμένοντας να λειτουργήσουν.
Τουλάχιστον 130 κλίνες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης παραμένουν κλειστές ενώ στο τμήμα φυσικής αποκατάστασης μόνιμα φιλοξενούνται σκουλήκια. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός γερασμένος . Τα κέντρα υγείας «στενάζουν» από την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αυτό της Σαμοθράκης να λειτουργεί ακέφαλο. Οι γιατροί εφημερεύουν χωρίς να πληρώνονται.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφαρμόζουν και σήμερα το μοναδικό γενναίο πράγμα που κάνετε είναι οι γενναίες περικοπές των δαπανών για την υγεία και ο ενταφιασμός της δημόσιας δωρεάν υγείας, στηρίζοντας χωρίς ενοχές την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Τα σχολειά και τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν, ήδη το ΔΠΘ ανέστειλε την λειτουργία δυο σχολών, καθώς πετσοκόφτηκαν οι χρηματοδοτήσεις και λείπουν εκπαιδευτικοί. Νηπιαγωγεία "φιλοξενούνται" σε άθλιες αποθήκες, παιδικοί σταθμοί αρνούνται να εγγράψουν παιδιά εργαζομένων.
Σημαντικά έργα υποδομών και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες στο όνομα της μη επιλεξιμότητας όπως:
Ο σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων στην κοιλάδα των ποταμών Έβρου, Ερυθροπόταμου, στην περιοχή της Ελευθερούπολης και της Τούζλας, στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και της Ροδόπης, η διευθέτηση του Χειμάρρου Καλλιφύτου. Η κατασκευή φραγμάτων όπως στον Έβρου του Μεγάλου Δερείου και Ασπρονερίου, στη Ροδόπη Ιασίου και Συμβόλου.
Η κατασκευή και η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων Ορμενίου – Αλεξ/πολης, Νυμφαίας – Κομοτηνής, Εξοχής – Δράμας – Καβάλας, ο άξονας Δράμας – Αμφίπολης και το οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέο χαράτσι για τον λαό μας με τα δεκατέσσερα διόδια που θα μπουν στην Εγνατία Οδό
Αντί για την προστασία του Ορυκτού πλούτου της Περιοχής μας όπως Χρυσός, Λιγνίτης, Μάρμαρα Δράμας, Καβάλα, κοιτάσματα πετρελαίου κ.ά. ξεπουλιούνται στις πολυεθνικές εταιρίες με σοβαρούς κινδύνους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού μας.
Η κυβέρνηση σας και της ΝΔ είναι υπεύθυνες για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου που ξεπουλήσατε την περιοχή και την λίμνη της Βιστωνίδας.
Κύριε Παπανδρέου, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στην ανέχεια, η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει, η εξαθλίωση κάνει εμφανή τα σημάδια της. Στην ύπαιθρο κυριαρχεί η ερήμωση και εγκατάλειψη. Τα χωριά μας αργοπεθαίνουν. Οι πόλεις μας μαραζώνουν. Για όλα αυτά και πολλά άλλα ευθύνεται η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή σας.
Ερχόμενος στην Αλεξανδρούπολη, έχετε υποχρέωση να λογοδοτήσετε στον λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνηση σας και πρέπει ν' απολογηθείτε.
Είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνηση σας ότι, με τον εκβιασμό της καταστροφής, τον μπαμπούλα της κατάρρευσης της οικονομίας, τη "σωτηρία της πατρίδας από το χρέος και τα ελλείμματα", προχωρήσατε σε πρωτοφανή και πρωτόγνωρα για την ταξική σκληρότητά τους, αντιλαϊκά μέτρα : Το σάρωμα των λαϊκών εισοδημάτων, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και το ΦΠΑ, τις ανατροπές στο σύστημα της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης των εργαζομένων, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στην κατεύθυνση που αξίωναν οι μεγαλοεργοδότες, Κόψατε μισθούς και συντάξεις από τους φτωχούς, επιβάλλετε μεγάλες αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία των λαϊκών εισοδημάτων, εκτινάξατε στα ύψη την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, απελευθερώσατε τις απολύσεις και κόψατε τις εργατικές αποζημιώσεις. Προσφέρατε «πακέτα» δισεκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνηση σας ότι, εν γνώσει σας και με τη θέλησή σας, υπογράψατε το διαβόητο μνημόνιο με την τρόικα, που είναι ότι πιο αντιλαϊκό υπήρξε σε τούτο τον τόπο, τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν ήταν υποχρεωτική απόφαση και αναγκαστική λύση, όπως ισχυρίζεστε, αλλά ενσυνείδητη ταξική και πολιτική επιλογή.
Είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνηση σας ότι, επίτηδες, έχετε σπείρει κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και φόβου στον ελληνικό λαό, τον οποίο εσείς και οι συνεργάτες σας πολλές φορές συκοφαντήσατε, χαρακτηρίζοντάς τον τεμπέλη και ανεπρόκοπο, κλέφτη και διεφθαρμένο. Διεφθαρμένο είναι το καπιταλιστικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που οι καπιταλιστές κλέβουν τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων το οποίο εσείς και η κυβέρνηση σας υπηρετείτε.
Κύριε Παπανδρέου, ήρθατε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με προφανή και διακηρυγμένο στόχο να στηρίξετε τις υποψηφιότητες του κόμματός σας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Αλλά, αν εσείς θέλετε και πασχίζετε να εκλεγούν περιφερειάρχης και δήμαρχοι που θα λειτουργούν ως "τοπικοί διαχειριστές" της αντιλαϊκής πολιτικής και "υπηρέτες" των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, της πλουτοκρατίας, ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν το θέλει και θα το "δηλώσει" με την ψήφο του. Θα απαιτήσει να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν και δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους επιχειρηματίες. Θα είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ καθώς και των υποψηφίων που στηρίζουν.
Γιατί χρειάζεται δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται εκλεγμένους άφοβους, που δε διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.
Θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι αγωνιστές στα λόγια, κινδυνολόγους και τρομοκράτες, συκοφάντες και αποφασισμένους να μην πειράξουν ούτε μια τρίχα από τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, για την τελική νίκη.
Για αυτό ο λαός της περιοχής μας θα ενισχύσει αποφασιστικά τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 23/10/2010