ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορεστιάδας.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Ο πυροσβεστικός σταθμός της Ορεστιάδας καλύπτει τις ανάγκες της μεγαλύτερης πόλης του Βορείου Τμήματος του Νομού Έβρου, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου καλείται να συνεισφέρει και στις έκτακτες ανάγκες σε περιοχές του Νομού, που είναι δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες. Όπως γίνεται αντιληπτό ο εξοπλισμός του καταπονείται συνεχώς και σε μεγάλο βαθμό, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό παρά τις σοβαρές ελλείψεις, προσπαθεί να ανταποκριθεί στο έργο του. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη λειτουργία ωραρίου 7,5 ωρών της Υπηρεσίας, το προσωπικό χωρίστηκε σε τέσσερις βάρδιες των πέντε ατόμων, με συνέπεια η Υπηρεσία να δυσκολεύεται πλέον, να επανδρώσει ολοκληρωμένη έξοδο δύο οχημάτων. Έτσι σε περίπτωση για παράδειγμα εγκλωβισμού σε ανελκυστήρα ή πλύσης σε οδόστρωμα να καλείται άμεση επιφυλακή, καθιστώντας την Υπηρεσία με αυτό τον τρόπο ευάλωτη σε περίπτωση παράλληλου συμβάντος. Με το παρόν ωράριο και την εναλλαγή φυλακής ανά 7,5 ώρες επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Υπηρεσίας. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις το τμήμα καλείται να ενισχύσει το Π.Κ. Δικαίων με ένα όχημα επανδρωμένο με δύο άτομα, σε αποστάσεις άνω των 50 χλμ, δημιουργώντας κενό δύναμης στον Π.Σ. της Ορεστιάδας.
Σημαντικό είναι ακόμη ότι με την καθιέρωση των 7,5 ωρών στις βάρδιες, παρουσιάστηκε πρόβλημα χορήγησης αδειών και ρεπό, με αποτέλεσμα κατά τους θερινούς μήνες να μην είναι δυνατή η χορήγησή τους από την Υπηρεσία. Δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στις δυνατότητες του προσωπικού, σε ότι αφορά την απαιτούμενη σωματική ξεκούραση από τις υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Υπηρεσίας με ωράριο 24ωρου το προσωπικό χωρίζονταν σε τρείς βάρδιες των επτά ατόμων, με δυνατότητα αντιμετώπισης οπουδήποτε συμβάντος, ενώ ήταν σε θέση να ανταποκριθεί (συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής ξεκούρασης) σε μια ολοκληρωμένη έξοδο δύο οχημάτων και την παράλληλη επάνδρωση ενός ακόμη οχήματος μέσα στο σταθμό, για οποιοδήποτε άλλο συμβάν.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως σε μια πόλη όπως η Ορεστιάδα, η οποία επεκτείνεται συνεχώς και οι απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου μεγαλώνουν, είναι ανάγκη να υπάρξει καλύτερη οργάνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της, καθώς και αρτιότερος εξοπλισμός, με την ταυτόχρονη αναβάθμισή της από Γ` κατηγορία σε Β` τάξη. Στο πλαίσιο μάλιστα της ορθότερης αναδιοργάνωσης της Πυροσβεστικής Δύναμης της χώρας μας, απαιτείται να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις απομακρυσμένες περιοχές, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, οι οποίες σήμερα υποεξυπηρετούνται, παρουσιάζοντας σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
• Σε ποιες ενέργειες να προβείτε προκειμένου να μπορέσει να οργανωθεί, -σε θέμα προσωπικού και ωραρίων-, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορεστιάδας; Ώστε ολοκληρωμένα και χωρίς κίνδυνο, να αντιμετωπίζονται τα διάφορα συμβάντα, ενώ παράλληλα το προσωπικό να μπορεί να εργάζεται σε πιο ανθρώπινες βάρδιες-συνθήκες, και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
• Προτίθεστε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ορεστιάδας από Γ` τάξη σε Β`, προκειμένου να επωφεληθεί η τοπική κοινωνία από τις σύγχρονες-καινοτόμες δυνατότητές της, που θα προκύψουν;