ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

2500 χρονια απο τη μαχη του μαραθωνα

Στην τελική ευθεία
Την Κυριακή θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθώνιου δρόμου στις 09:00 (άφιξη των πρώτων δρομέων στο Καλλιμάρμαρο λίγο μετά τις 11:05) και των δρόμων 5 χλμ και 10 χλμ στις 09:30, έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, φέτος, αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ, με την παρουσία πολλών καλών αθλητών, αλλά και γνωστών προσώπων, όπως πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και πολλούς άλλους που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων φωτογράφων και τηλεοπτικών καναλιών από όλο τον κόσμο.

Ο μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στην πρωτεύουσα, την Κυριακή, από τις 07:00 έως τις 17:30.

Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωσνταντίνου θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναικό Στάδιο) είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου - Ριζάρη - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρος Αμαλίας - Στύλοι Ολυμπίου Διός - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο) - Βασιλίσσης Ολγας - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρος Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων - Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη - Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή) - Λεωφόρος Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι: Μαραθώνας - Λεωφόρος Μαραθώνος - Είσοδος Τύμβου - Λεωφόρος Μαραθώνος - Σταυρός - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08:00 έως 13:30, προς Παλλήνη από 08:00 έως 15:00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08:30 έως 15:10.

ΑΠΕ