ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

δωρεα οργανων

1η Νοέμβρη,
Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών &Οργάνων Σώματος!
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών με την συνεργασία, του Συλλόγου Φοιτητών Δ.Π.Θ. και της Ομάδας Πρακτικής του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, προγραμματίζουν διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση του κοινού στο διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου 2010, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης!... από 10:00 το πρωί..
Ελάτε όλοι να πάρετε το Διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων
<<το πράσινο φιογκάκι >>
Παρακαλούμε ελάτε όλοι να μοιράσουμε έντυπα !!! από 10:00 το πρωί… φέρε και ένα φίλο σου μαζί…κάνει καλό !!!!


Το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου 2010, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, μέλη του συλλόγου θα ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο για, την δωρεά Ιστών και Οργάνων Σώματος και την δωρεά Μυελού των Οστών.
Φοιτητές της ομάδας πρακτικής άσκησης και μέλη του φοιτητικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια και μαζί το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων (το πράσινο κορδελάκι) .

Δήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων Δωρητών Μυελού των Οστών και Δωρητών Οργάνων.

Στη χώρα μας καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών και Οργάνων η 1η Νοέμβρη, ημέρα γιορτής των Αγίων Αναργύρων, έχει δηλαδή εορταστικό χαρακτήρα.
Η δωρεά οργάνων πρέπει να συνδέεται με τη ζωή και όχι με το πένθος.

Σκοπός είναι να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος.
Είναι σημαντικό η κοινωνία να έχει γνώση της αξίας ώστε να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα της προσφοράς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Κάθε χρόνο εξ αιτίας της άγνοιας, πολλοί συνάνθρωποί μας χάνονται άδικα, περιμένοντας ένα όργανο που κυριολεκτικά θα σώσει τη ζωή τους ή θα βελτιώσει την ποιότητα της υγείας τους.
Δυστυχώς όμως,
Στην απροθυμία των συγγενών να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, οφείλεται κατά κύριο λόγο, η έλλειψη οργάνων για μεταμόσχευση.
Είναι αυτό που αποτελεί τον κύριο περιοριστικό παράγοντα για την αύξηση του αριθμού των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.
Για το λόγο αυτό απαιτείται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να κατανοήσουν τη σημασία της δωρεάς οργάνων και να γίνει πράξη η ιδέα της προσφοράς οργάνων συμπληρώνοντας τη δήλωση δωρεάς, συζητώντας παράλληλα το θέμα με την οικογένειά μας, ώστε εκείνη την ώρα να υπάρχει η απαραίτητη συναίνεση.
Βέβαια, η απροθυμία Δωρεάς Ιστών και Οργάνων πρέπει να αναζητηθεί και στην ελλιπή αλλά και πολλές φορές, εσφαλμένη- ενημέρωση ή και παραπληροφόρηση του πληθυσμού, στην έλλειψη εμπιστοσύνης σε φορείς και γιατρούς, στο φόβο για εμπόριο οργάνων, καθώς επίσης και στις διάφορες προλήψεις και προκαταλήψεις που συνοδεύουν το τέλος της ζωής.
Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την ανεπάρκεια προσωπικού στις Μ.Ε.Θ με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας, 150 κρεβατιών στις ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, πιστή στη ρήση "Μακάριων εστί μάλλον δίδοντα ή λαμβάνειν" (Πραξ. κ΄ 35), έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα την ιδέα της δωρεάς οργάνων θεωρώντας την, ως υπέρτατη πράξη ανθρωπισμού και φιλαλληλίας.




διεθνές οπτικό σύμβολο των
μεταμοσχεύσεων