ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

επιστολη επαγγελματιων σαμοθρακης προς υπουργο αμυνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Σαμοθράκη 24/10/2010
Προς:
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο
Κοινοποίηση:
Δ΄ Σώμα Στρατού
Βουλευτές Έβρου
Μ.Μ.Ε.
Αριθ. Πρωτοκ. : 19/2010
Αξιότιμε κύριε Βενιζέλο,
βρισκόμενοι αντιμέτωποι κι εμείς με την οικονομική κρίση, όπως οι περισσότεροι Έλληνες τούτη την περίοδο, αισθανθήκαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ώστε να σας γνωστοποιήσουμε έναν ακόμη λόγο που η οικονομική κρίση επιβαρύνει τον τόπο μας, την μαρτυρική Σαμοθράκη κι αυτός έχει άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες σας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες τις αποψίλωσης από στελέχη του στρατοπέδου του νησιού (ΤΔ/41 ΣΠ), εφόσον σύμφωνα με πληροφορίες μας υποβιβάστηκε σε χαμηλής επάνδρωσης από υψηλής που ήταν μέχρι πρόσφατα. Αυτό έχει άμεσο αντίκρισμα στην οικονομία του τόπου, μιας και οι αξιωματικοί που ζουν εδώ είναι η μόνη πηγή εσόδων για την Σαμοθράκη το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Η τουριστική περίοδος είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να συντηρήσει τους επαγγελματίες για όλη τη χρονιά. Ο στρατός ήταν η μόνη πηγή ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αφού η Σαμοθράκη δεν διαθέτει τμήμα κάποιου ΑΕΙ ή ΤΕΙ ώστε να υπάρχουν φοιτητές, όπως πιθανώς άλλα νησιά ή περιοχές. Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις, κυρίως χώροι εστίασης κι αναψυχής, έμεναν ανοιχτές κατά τη χειμερινή περίοδο σχεδόν αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των στελεχών του στρατού.
Επίσης ο ντόπιος πληθυσμός είναι έντονα προβληματισμένος και για το αν η ασφάλεια του θα είναι επαρκής. Διότι ζώντας σε μια δύσκολη παραμεθόριο περιοχή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία των Ε..Δ. στο χώρο τόσο καλύπτεται καλύτερα το αίσθημα της ασφάλειας.
Όντας ένας ευφυέστατος πολιτικός άντρας θέλουμε να πιστεύουμε πως κατανοείται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και πως θα ενεργήσετε προς την κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης του, επαναφέροντας το στρατόπεδο στην κατηγορία υψηλής επάνδρωσης, συμβάλλοντας έτσι ώστε ο ούτως ή άλλως δύσκολος χειμώνας που είναι μπροστά μας με την απουσία του στρατού να μη γίνει δυσκολότερος.
Για το Δ. Σ.
Ο πρόεδρος ο γραμματέας
Φωτεινού Φώτης Παπαντίδης Εΐρηναίος