ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

μεγαλη νικη του εθνικου

Ένας Εθνικός βγαλμένος πέρα από κάθε φαντασία, πήρε τη νίκη απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-1, δείχνοντας πως ο ρόλος του στο πρωτάθλημα θα είναι πρωταγωνιστικός! Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου αλλά και όλων των παιδιών του Ανδρεάδη, που πανηγύρισαν μια από τις σημαντικότερες νίκες της ομάδας τα τελευταία χρόνια!

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Εθνικού, καθώς πήρε με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο σετ με 25-19, παίζοντας εκπληκτικό βόλει και έχοντας ως όπλο το πολύ καλό μπλοκ. Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε προηγούμενος στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 6-8, εγκλωβίστηκε επιθετικά και παρά τις αλλαγές του Γκουλινέλι (είσοδος Φράγκου, Φιλίποφ, Σωτηρίου) δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Αντίθετα ο Εθνικός διατηρούσε μια διαφορά 4-5 πόντων και πήρε το σετ με άσσο του Τέσιτς.

Ο Εθνικός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο δεύτερο σετ, όπου βρέθηκε να προηγείται με 5-2, ωστόσο το τάιμ- αουτ του Γκουλινέλι λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του, που πήρε το προβάδισμα με 5-10, κάνοντας ένα σερί 8-0! Ο Κουμεντάκης μαζί με τον Ράιτς κράτησαν επιθετικά τον Εθνικό και ο Εθνικός επανήλθε στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 11-11. Ο Ολυμπιακός βρίσκοντας λύσεις από τα άκρα, πήρε προβάδισμα τριών πόντων (13-16), με τον Εθνικό κάνοντας υπερπροσπάθεια να ισοφαρίζει σε 20-20. Το παιχνίδι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα με τον Εθνικό να κατακτά τελικώς το σετ με 26-24 με άσσο του Τζάσιμ, κάνοντας το 2-0.

Ο Εθνικός, με την ψυχολογία στα ύψη, είχε αρχικά το προβάδισμα και στο τρίτο σετ έχοντας πλουραλισμό στις επιθετικές επιλογές, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έβρισκε λύσεις επιθετικά μόνο από τον Ντεσπέιν. Με όπλο το μπλοκ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 12-13 και το διατήρησε μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 14-16. Το σερβίς του Ντεσπέιν αποσυντόνισε τους υποδοχείς του Εθνικού, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ξεφύγει στο σκορ με 14-20. Ο Εθνικός αντέδρασε και μείωσε σε 19-20, εκμεταλλευόμενος την εμμονή του Ζέκοφ να παίζει στο κέντρο με τον Κράλ και αναγκάζοντας τον Γκουλινέλι να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και κατέκτησαν το τρίτο σετ με 21-25.

Στο τέταρτο σετ ο Εθνικός ξεκίνησε δυνατά, παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, βγάζοντας έξω από τον ρυθμό τον Τζούριτς, που αντικαταστάθηκε από τον Σωτηρίου! Το κενό του Τζούριτς κάλυψε ο Ντεσπέιν, που έπαιζε σχεδόν μόνος του τον Εθνικό. Ο Ολυμπιακός πίεσε από το σερβίς και δυσκόλεψε τους υποδοχείς του Εθνικού, παίρνοντας προβάδισμα 4 πόντων (12-16). Ο Εθνικός έκανε την αντεπίθεση του, μειώνοντας σε 18-20, αναγκάζοντας τον Φλάβιο Γκουλινέλι να καλέσει τάιμ άουτ, κάτι που δεν επηρέασε το ρυθμό των "μπλέ" , οι οποίοι ισοφάρισαν σε 23-23! Ο Εθνικός πήρε προβάδισμα με 25-24 με καρφί του Τζάσιμ αλλά ο Τζούριτς έδωσε "ανάσα" στην ομάδα του με πόντο και στη συνέχεια με άσσο, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του αλλά το δεύτερο σερβίς κατέληξε στο φιλέ! Ο Παπάζογλου, σημειώνονταν τον τέταρτο προσωπικό του πόντο, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Τέσιτς ισοφάρισε σε 27-27 και ο Τζάσιμ ξανα έδωσε προβάδισμα στον Εθνικό με 28-27, με τον Τζούριτς να ισοφαρίζει εκ νέου! Ο Παπάζογλου με άσσο έκανε 28-29 για τον Ολυμπιακό αλλα ο Τζούριτς δεν μπόρεσε να δώσει το σετ στην ομάδα του. Ο Τζάσιμ με άσσο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Εθνικό και με τριπλό μπλοκ ο Εθνικός πήρε το σετ με 31-29, αναγκάζοντας το κοινό να μπει στο τάραφλεξ να πανηγυρίσει με τους πρωταγωνιστές!



Τα σετ:
25-19, 26-24, 21-25, 31-29

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Ράιτς 22 (19/35 επ., 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 10 (7/18 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο, 68% υπ. - 42% άριστες), Σιδηρόπουλος 2, Γραμματικάκης 2 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τέσιτς 14 (6/9 επ., 7 μπλοκ), Τζάσιμ 18 (12/19 επ., 2 μπλοκ, 4 άσοι 82% υπ. - 73% άριστες) / Κωνσταντινίδης -λ 70% υπ. - 51% άριστες) / Δαλακούρας Α., Γεωργιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 27 (19/29 επ., 3 μπλοκ, 5 άσοι, 74% υπ. - 52% άριστες), Ζέκοφ 2, Κραλ 6 (4/11 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 18 (10/26 επ., 6 μπλοκ, 2 άσοι), Γιαμπλόνσκι 12 (11/27 επ., 1 άσο, 67% υπ. - 53% άριστες), / Κουζούνης (λ 68% υπ. - 52% άριστες), Σωτηρίου 2, Παπάζογλου 5 (4/5 επ.), Κοκκινάκης, Φράγκος, Φιλίποφ.



Μικρά μικρά από την αναμέτρηση:
*Πριν την αναμέτρηση δόθηκε τιμητική πλακέτα στον Ανδρέα Ανδρεάδη, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό αλλά και για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.
*Το κλειστό θύμησε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, καθώς ήταν κατάμεστο, δείχνοντας πως το κοινό της Αλεξανδρούπολης εκτιμά ιδιαίτερα την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα βόλλεϋ του Εθνικού.
* Απόντες οι υποψήφιοι δήμαρχοι που συμμετείχαν στο debate της Δέλτα tv αλλά παρών ο πρόεδρος του ΑΟΔΑ Βαγγέλης Θεοδώρου που αμέσως μετά τη λήξη μπήκε στο τεραίν κι έσπευσε να συγχαρεί τους θριαμβευτές.
*Ο Ολυμπιακός στη σύνθεση του διέθετε τρεις Εβρίτες. Συγκεκριμένα με τα ερυθρόλευκα αγωνίζονται οι Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιώργος Παπάζογλου και Δημήτρης Τζούριτς.
*Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν ορισμένοι ανεγκέφαλοι φίλοι των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι πέταξαν δυο φορές κροτίδες στο τάραφλεξ.




Συντάκτης:Βασίλης Στοάκης
www.thrakispot.gr