ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

δεσμευσεις σιναπιδη

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου

1)Δεσμευόμαστε και λέμε όχι στις άκρατες ανεξέλεγκτες προεκλογικές σπατάλες, που υπονομεύουν το μέλλον της πόλης και των χωριών μας και καθιστούν τον εκάστοτε δήμαρχο που εκλέγεται με τον παραπάνω τρόπο, όμηρο του κάθε τυχάρπαστου και τον εμποδίζουν να παράγει συλλογικό έργο.
2) Λέμε όχι κατηγορηματικά επιτέλους στο φαύλο κύκλο «ξοδεύουμε λεφτά προεκλογικά, για να αγοράσουμε την δημαρχία και στην συνέχεια δουλεύουμε τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια μετεκλογικά για να αποσβέσουμε αυτά που επενδύσαμε, παραμελώντας φυσικά τα προβλήματα της πόλης».
3)Ο συνδυασμός μας όταν εκλεγεί θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τα συλλογικά προβλήματα του διευρυμένου Δήμου και όχι με ατομικές εξυπηρετήσεις.
4)Όχι στα προεκλογικά ατομικά ρουσφέτια.
5)Τέλος και το σπουδαιότερο, θα παλέψουμε με «νύχια και με δόντια» για να επέλθει πλέον ο εκδημοκρατισμός της μειονότητας. Διαβεβαιώνουμε όλους τους κατοίκους του Διδυμοτείχου , ότι δεν θα ξοδευτεί ούτε ένα Ευρώ για την αρπαγή των ψήφων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, πράγμα που τους καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τους οδηγεί σε μείωση της αξιοπρέπειας τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Ας ξεκινήσουμε με μία αρχική παραδοχή ένα στοιχειώδες αξίωμα . Ο κάθε δήμος και επομένως και ο δικός μας, υπάρχει για να εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κόμματος και τοποθέτησης.
Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να κινείται εντός τριών βασικών αξόνων δράσης: α) να φροντίζει για την ποιότητα ζωής των δημοτών της, δηλ. για τα ζητήματα της καθημερινότητας μας (ύδρευση, αποχέτευση, πράσινο, αναψυχή, μαζική άθληση κ.ά.), β) να προωθεί την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, διεκδικώντας πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή, και γ) να πολιτεύεται σεβόμενη τα χρήματα μας και τις αρχές της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης.
1. Βελτίωση υποδομών στα χωριά και στις συνοικίες της πόλης μας (ύδρευση, πράσινο, αναψυχή, άθληση, αποχέτευση, καθαριότητα, οδοποιία…)
2. Η κοιλάδα του Ερυθροποτάμου να γίνει ένας αγροτοκτηνοτροφικός παράδεισος βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας με προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης
3. Οι πλαγιές της κοιλάδας να γίνουν ο παράδεισος της βιολογικής αμπελουργίας.
4. Διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τα δύο τοπικά εργοστάσια μεταποίησης.
5. Εκμετάλλευση της βιομάζας των κτηνοτρόφων για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
6. Συνεχή πίεση στην κεντρική διοίκηση για να φτάσει το φυσικό αέριο στον Δήμο μας.
7. Ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της περιφέρειας Διδυμοτείχου με στόχο την προβολή και την τουριστική αξιοποίηση τους. Να γίνει ο τουρισμός βασικός μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
8. Δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στην Τσίγγλα στον χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου
9. Δημιουργία δασικού χωριού προσκόπων στο δάσος των Μεταξάδων.
10. Μετατροπή του μοναδικού πολιτιστικού φορτίου μας σε προωθητικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας. Δημιουργία ανώνυμης πολυμετοχικής «Πολιτιστικής Εταιρείας λαϊκής βάσης»
11. Υπαίθριο καλοκαιρινό φεστιβάλ νεολαίας στον Ερυθροπόταμο.
12. Δημιουργία θεσμού ενός Συμβούλιου απόδημων επιφανών Διδυμοτειχιτών
13. Τουριστικό αυτοκινούμενο τρενάκι ξενάγησης με διαδρομές στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας και των χωριών μας.
14. Χρησιμοποίηση δημοτικών κτιρίων στην πόλη και στα χωριά ως χώροι προβολής-μουσεία τσέπης σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων που γεννήθηκαν ή έδρασαν στο Διδυμότειχο (Βατάτσης, Κάρολος ,Μωάμεθ ο Πορθητής, Βαγιαζήτ, Κατακουζηνός …)
15. Μουσείο φυσικής ιστορίας του Ερυθροποτάμου. Δημιουργία κέντρου ενημέρωσης για την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Περιβαλλοντικά παρόχθια τουριστικά μονοπάτια περιπατητών και ποδηλατικά κατά μήκος της ιδιαιτέρου κάλλους κοιλάδας του Ερυθροποτάμου. Σαφής προσανατολισμός προς αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και στα χωριά μας
16. Επιμέλεια καταγραφής της τοπικής ιστορίας του κάθε χωριού μας και προβολή των αναξιοποίητων μνημείων (Εκκλησίες, μνημεία..)
17. Ετήσια Έκθεση βιβλίου και ανθοκομικής στο πάρκο του δασαρχείου.
18. Μετατροπή του ετήσιου παζαριού σταδιακά σε Εμπορική Έκθεση.
19. Δημιουργία Κέντρου προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Πομάκων-Ινδιάνων των Βαλκανίων και των γηγενών Ρομ.
20. Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πιθανή χωροθέτηση σε κάποιο χωριό
21. Δημιουργία θεσμού «γιορτών παλιάς πόλης» στον υπαίθριο χώρο μπροστά στην μητρόπολη και στην Πινακοθήκη με επικέντρωση στην ζωγραφική. Η «Μονμάρτη» του Διδυμοτείχου. Για μια εβδομάδα ζωγράφοι θα φιλοτεχνούν πίνακες με θέματα της τοπικής ιστορίας και προσωπογραφίες.
22. Υιοθέτηση ενός κινούμενου οχήματος μεταφοράς πολιτισμού και της ιστορίας του Διδυμοτείχου-Μεταξάδων-χωριών ανά την Ελλάδα.
23. Δημιουργία θεματικού χριστιανικού πάρκου. Χρήση του Καλέ ως Γολγοθά για την ετήσια αναπαράσταση της σταύρωσης –αποκαθήλωσης την Μεγάλη Παρασκευή. Χρήση μίας σπηλιάς του Καλέ τα Χριστούγεννα ως φάτνη της Βηθλεέμ με αναπαράσταση της γέννησης. Αντικειμενικός στόχος ο θρησκευτικός τουρισμός.
24. Δημιουργία θεσμού πανελλήνιας συνάντησης μπλόγκερς
25. Δενδροφυτεύσεις παντού. Δημιουργία «πάρκων τσέπης». Επέμβαση στο μικροκλίμα.
26. Διαβούλευση για την μεταφορά της λαϊκής στο χώρο του πάρκινγκ μόνο την Τρίτη. Δημιουργία πράσινης λαϊκής εκτός κέντρου.
27. Συμβουλευτική υπηρεσία στον Δήμο για ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται σε ιδιώτες και επαγγελματίες.
28. Να γίνει ο Ερυθροπόταμος η ευλογία και όχι η κατάρα μας.
29. Πάρκο παραδοσιακών επαγγελμάτων της περιοχής μας.
30. Δημιουργία κέντρου παραδοσιακής μουσικής με επικέντρωση στην θρακιώτική γκάιντα στο δημοτικό σχολείο Καρωτής, τόπο γέννησης των Αηδονίδη Δοιτσίδη. Διασύνδεση με σκωτσέζικη γκάιντα.
31. Ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου από το Ρ/Σ. Εβδομαδιαία ραδιοφωνική ανοιχτή επικοινωνία-εκπομπή του δημάρχου με τους πολίτες
32. Ανταποδοτική ενεργός ανακύκλωση
33. Κέντρο τεκμηρίωσης χλωρίδας και πανίδας στην Τσίγγλα. Ταΐστρα όπως στην Δαδιά.
34. Υπαίθριο Γυμναστήριο
35. Φεστιβάλ πολιτικού κινηματογράφου
36. Μουσείο τοπικών ορυκτών και πετρωμάτων στις Πετράδες.
37. Ανοιχτά δημοτικά συμβούλια
38. Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής, ώσμωσης θρησκειών-πολιτισμών (Εγκώμια, περιστρεφόμενοι δερβίσηδες…)
39. Ανάπλαση χώρων αναψυχής, συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, δημιουργία νέων.
40. Μεταφορά γηπέδου έξω από την πόλη και αξιοποίηση του χώρου αυτού σε χώρο αναψυχής των κατοίκων (πάρκο ,εμπορικό κέντρο…)
41. Προσπάθεια ενοποίησης των μεμονωμένων πολιτιστικών Συλλόγων σε έναν πολυδύναμο, με ουσιαστικές πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες προς κάθε κατεύθυνση.
42. Ανάδειξη και τουριστική αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.
43. Διάσωση ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών των κτισμάτων στα χωριά μας (εκκλησίες, παραδοσιακέ οικίες, βρύσες…)
44. Διαρκής μέριμνα καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, παιδικές χαρές, νεκροταφεία…)
45. Οργανωμένη μέριμνα για τα άτομα τρίτης ηλικίας στα χωριά
46. Έμπρακτη στήριξη των τοπικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών.
47. Αναβάθμιση και αξιοποίηση των Δημοτικών Σφαγείων. Αξιοποίηση βοσκότοπων προς όφελος των κτηνοτρόφων μας που αποτελούν σημαντική πηγή πλούτου. Προσπάθεια νομιμοποίησης ποιμνιοστασίων,
48. Επαρκή συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με αξιοκρατία.
49. Διαφάνεια στις προσλήψεις με επικέντρωση και προτεραιότητα στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.
50. Προβολή των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών κτισμάτων.
51. Τα χωριά αποτελούν τους θεματοφύλακες ενός ξεχασμένου πολιτισμού. Πρέπει να τα αναδείξουμε. Το Διδυμότειχο στηρίζεται στα χωριά του που κρατούν τον σπόρο των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων μας.
52. Αποκέντρωση πόρων στα χωριά και τοπική αυτοδιαχείριση τους.
Ελάτε να πολεμήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί.
Έτσι και αλλιώς μέχρι τώρα ως πολίτες καρπωνόμαστε ελάχιστα από την υπάρχουσα κατάσταση.
Στο κάτω –κάτω το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι οι «αλυσίδες» μας και η μιζέρια μας.

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.