ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

κεντρικη εκδηλωση αντωνακη στην αλεξανδρουπολη


Παρουσίαση του Συνδυασμού "Αναγέννηση της Σαμοθράκης"
της Χρύσας Μόραλη - Αντωνάκη
"Έχουμε τις λύσεις, δουλεύουμε για την αλλαγή"



Κέρδισε τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη όλων όσων παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του πολιτικού προγράμματος του Συνδυασμού "Αναγέννηση της Σαμοθράκης" η επικεφαλής κα Χρύσα Μόραλη Αντωνάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή πολλών Σαμοθρακιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα παρακολουθούμενοι την ομιλία της κα Αντωνάκη.
Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η Έρση Αμπατζή Κάλφαγλου, καθηγήτρια Πανεπιστήμιου και Πρόεδρος της ΜΚΟ Inten Synergy. Συγκεκριμένα, η κα Αμπατζή, μίλησε για τις προτάσεις της παράταξης σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο στο χώρο της Σαμοθράκης με έναν εύκολο και μεθοδικό προγραμματισμό.
"Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε δυναμικά στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού. Με συνέδρια, εκδηλώσεις, ημερίδες για τη Σαμοθράκη ο κόσμος θα γνωρίσει την πολύτιμη κληρονομιά των προγόνων μας. Ένας άλλος τρόπος που θα αναδείξει το νησί μας είναι η σύνδεση του με την Ίμβρο και γενικά η καλλιέργεια των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προωθεί το νησί. Η συνεργασία των δύο πλευρών σε εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό πλαίσιο σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στην οικονομική και τουριστική πραγματικότητα του νησιού".
Στην πολιτική εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κος Γεώργιος Κρεμλής, διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση "Περιβάλλον" για τα περιβαλλοντικά θέματα της Σαμοθράκης, ο οποίος και ανέπτυξε την συνεργασία του με την υποψήφια παράταξη στο χώρο του περιβάλλοντος.
"Οι θέσεις της κα Μόραλη Αντωνάκη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες με το περιβάλλον καθώς επισυνάπτει την πράσινη οικονομία. Είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και πιστεύω ότι η παράταξη μεριμνά για το μέλλον του αύριο. Στηρίζεται από ανθρώπους που αγαπάνε το νησί, ενδιαφέρονται για το κοινό καλό του τόπου. Το θέμα των απόβλητων και των σκουπιδιών απαιτεί τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απόβλητων με χρηματοδότηση της ΕΕ. Το νησί δεν είναι χωματερή. Ένα δεύτερο ζήτημα στο οποίο θα εστιαστεί η παράταξη είναι το πόσιμο νερό στο οποίο επίσης απαιτείται σειρά πρωτοβουλιών περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Σίγουρα, θα υλοποιηθούν κινήσεις που θα προωθήσουν την προστασία του περιβάλλοντος της Σαμοθράκης και θα προφυλάξουν τον φυσικό πλούτο του νησιού από φωτιές, σκουπίδια και παραβατική συμπεριφορά".
Η υποψήφια δήμαρχος Σαμοθράκης, αφού απεύθυνε τον χαιρετισμό της προς τον κόσμο αλλά και τους συνυποψήφιους της, άνοιξε την ομιλία της ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα στην εκλογική της υποψηφιότητα αναδεικνύοντας το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που βεβαιώνει την εγκυρότητα της υποψηφιότητας της.
"Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου που θα στηρίζει εμάς και τα παιδιά μας με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτή τη στιγμή το νησί υποφέρει από την έλλειψη συγκοινωνίας, την έλλειψη βιολογικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Στοχεύουμε να βγάλουμε το νησί από την απομόνωση και να προχωρήσουμε μπροστά με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων που απαρτίζουν την παράταξη μας. Η γνώση και η εμπειρία τους είναι τα εργαλεία για να επιτύχουμε την πρόοδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους που έχουν όραμα, γνωρίζουν τα δεδομένα και επιθυμούν έναν δήμο Σαμοθράκης διαφορετικό" τόνισε η κα Αντωνάκη υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα της παράταξης διαμορφώθηκε με βάση τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του τόπου.
"Το πολιτικό μας σχέδιο αποτελεί ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης. Όλα τα έργα πρέπει να μπούνε σε σειρά ώστε το νησί να αποτελεί μια αυτοτελής οντότητα με αρχαιολογικούς χώρους και φυσική ομορφιά. Για τον λόγο αυτό πρέπει να θεραπεύσουμε το θέμα της ανάδειξης του νησιού. Πιο αναλυτικά, μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε την ταυτότητα της Σαμοθράκης, να μεριμνήσουμε για την έλλειψη του κατάλληλου εκπαιδευμένου προσωπικού, να διορθώσουμε τις δυσκολίες προσβασιμότητας και να ενσωματώσουμε ξεναγούς οδηγούς που θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση" σχολίασε η κα Αντωνάκη ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην αναδιοργάνωση του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη.
"Συμπολίτες της Σαμοθράκης, κεντρικός άξονας για εμάς είναι ο πολίτης της Σαμοθράκης και η βελτίωση της καθημερινότητας του. Με τον νέο Καλλικρατικό δήμο, πρέπει να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες των δήμων. Οι δήμοι πρέπει να διαθέτουν όλες τις υπηρεσίες. Έτσι, το πρώτο τρίμηνο πρέπει να εκπονηθεί μια μελέτη με τις υπηρεσίες που χρειάζονται και την αξιοποίηση μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, οι συνεδριάσεις της δημοτικής αρχής να μαγνητοφωνούνται και να εκφωνούνται στο ραδιόφωνο ώστε να επικρατεί απόλυτη διαφάνεια σε κάθε ενέργεια και απόφαση. Ο δήμαρχος να υπηρετεί τον πολίτη χωρίς ανταλλάγματα" σημείωσε η κα Αντωνάκη αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία που διέπει το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης που εκπροσωπεί.
Η ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της Σαμοθράκης καθώς και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης είναι μερικές από τις απαράβατες αρχές της παράταξης, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μόραλη Αντωνάκη ενώ πρότεινε την καθιέρωση της ώρας του Πολίτη όπου η δημοτική αρχή να αφουγκράζεται όλους και να καταγράφει τα προβλήματα τους. .
"Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Σαμοθράκη πόλο ανάπτυξης που θα διαθέτει δικό του πλαίσιο στήριξης για τους οικονομικά ασθενέστερους, τους άνεργους , τους νέους , τις γυναίκες και την τρίτη ηλικία. Προτείνουμε την καταγραφή των οικονομικών μεταναστών και τη δημιουργία γραφείου απόδημων Σαμοθρακιτών με σκοπό την ανάπτυξη του νησιού. Πρέπει να πετύχουμε, δεν έχουμε περιθώρια για αποτυχία, αδράνεια , απαισιοδοξία και αποποίηση ευθυνών" κατέληξε η κα Αντωνάκη καλώντας τους Σαμοθρακίτες να την τιμήσουν με την ψήφο τους.