ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

επιστολη επαγγελματιων σαμοθρακης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Σαμοθράκη 24/10/2010
Προς:
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη
Κοινοποίηση:
Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη
Υφυπουργό Εσωτερικών κύριο Γεώργιο Ντόλιο
ΟΑΕΕ: Διεύθυνση Ασφάλισης
Γ.Γ. Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης κυρία Θεοδώρα Κόκλα
Βουλευτές Έβρου
Μ. Μ. Ε.
Αριθ. Πρωτοκ. : 18/2010

Αξιότιμη κυρία Υπουργός,
με δεδομένη την οικονομική κρίση που πλήττει και το νησί μας, μάλιστα ίσως και περισσότερο από άλλες περιοχές της πατρίδας μας μιας και τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί δραματικά, πολλοί από τους επαγγελματίες βλέπουν ως μόνη λύση το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Ο τζίρος τους μειώνεται, τα πάγια έξοδα αυξάνονται ιλιγγιωδώς, οπότε όχι μόνο δεν έχουν κέρδος αλλά σε πολλές εκ των περιπτώσεων τα χρήματα που βγάζουν δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε καν τα έξοδα αυτά.
Οξύ προβληματισμό προκαλούν οι υπέρογκες εισφορές που είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν προς τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Είναι άδικο λοιπόν σε μια περιοχή που ο τουρισμός στην καλύτερη περίπτωση διαρκεί 40 ημέρες και το υπόλοιπο διάστημα του έτους οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης είτε φυτοζωούν είτε ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, να υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ και να το πληρώνουν με το ίδιο τίμημα με έναν συνάδελφο τους των πόλεων ή περιοχών που ο τουρισμός διαρκεί 6 ή και 8 μήνες. Ζητούμε να δείξετε την πρέπουσα κατανόηση και να λάβετε κάποιες αποφάσεις οι οποίες ίσως και να σώσουν τις επιχειρήσεις της Σαμοθράκης από βέβαιο κλείσιμο:
- Να απαλλάσσονται από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ όλοι οι επαγγελματίες που το εισόδημα τους είναι κάτω των 18.000€ ετησίως και ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, λόγω της αγροτικής τους ενασχόλησης.
- Να καταργηθεί η προϋπόθεση για την απαλλαγή της χρονολογίας εγγραφής τους. Είναι προϋπόθεση – βραχνάς, ενώ ακόμη και τώρα πολλοί πληρούν τα πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια απαλλαγής, δεν τους επιτρέπεται επειδή ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μέσα σε μια πενταετία της δεκαετίας του ΄90.
Αντί λοιπόν να δίνετε κίνητρα παραμονής σε περιοχές σαν την δική μας, οδηγείτε (όχι εσείς προσωπικά) τους επαγγελματίες που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν π.χ. στη Σαμοθράκη να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και κάποιοι εξ αυτών να φεύγουν στα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα όχι την αποκέντρωση αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη ερήμωση της υπαίθρου. Ευελπιστούμε πως με την ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα θα ασχοληθείτε προσωπικά στο πρόβλημα μας, δίνοντας λύσεις ώστε να μην οδηγηθούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης και το ίδιο το νησί σε μαρασμό.
Για το Δ. Σ.
Ο πρόεδρος ο γραμματέας
Φωτεινού Φώτης Παπαντίδης Εΐρηναίος