ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ο πρωθυπουργος στην αλεξανδρουπολη


Τα αποτελέσματα της «Περιφερειακής Σύσκεψης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης» στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και τοπικών φορέων παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν με τους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας σε τρία «Εργαστήρια» Κοινωνικής, Αναπτυξιακής και Αγροτικής Πολιτικής, υπό τον συντονισμό των εκπροσώπων των αντίστοιχων τομέων πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στους τομείς της απασχόλησης, της υγείας, της αγροτικής πολιτικής, της διαχείρισης των φυσικών πόρων και της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού, και αναδείχθηκαν τρόποι αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας, της καταπολέμησης της ανεργίας και της βιώσιμης και φιλικής προς στο περιβάλλον αγροτικής ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, στο Εργαστήρι Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, «αναλύθηκαν τα δεκαεπτά προγράμματα απασχόλησης, που εξαγγέλθηκαν για την Κοινωνική πολιτική», με άξονες τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ένταξη νέων, την επανένταξη των ανέργων, τη δημιουργία ολοκληρωμένων τοπικών προγραμμάτων απασχόλησης(Καστοριά, Κομοτηνή, Έβρος) με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την αξιοποίηση της γνώσης, κ.α.

Στο Εργαστήρι Αναπτυξιακής Πολιτικής, όπου πήραν μέρος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί στο ζήτημα της ενέργειας (αγωγός αερίου Τουρκίας- Ελλάδας - Ιταλίας, αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης).

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής καταγράφηκε η επιθυμία των φορέων, ο τελευταίος, να είναι «ο πρώτος πράσινος αγωγός παγκοσμίως». Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα για την αξιοποίηση γεωθερμικών πεδίων, η επιτάχυνση υποδομών, η διασύνδεση λιμανιού και δικτύων με κάθετους άξονες, η τουριστική ενίσχυση των ανταλλαγών με γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα με Τουρκία, η βελτίωση με την κατάσταση για τις βίζες κ.τ.λ.

Στο εργαστήρι Αγροτικής Πολιτικής, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, συζητήθηκαν η αναβάθμιση της αγροτικής πολιτικής και οι δυνατότητες για μητρώο εμπόρων, ομάδες παραγωγών, δημοπρατήρια, διαχείριση των υδάτινων πόρων, κ.α.

«Ο τόπος μας έχει μέλλον», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ότι έχουμε ένα πλούσιο στελεχιακό δυναμικό, παραγωγικό πλούτο, που κάποτε να ανακαλύψουμε» για να αναδειχθεί «η Ελλάδα που αλλάζει, που προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα», που διαμορφώνει και κατακτά ένα ελκυστικό «νέο μοντέλο παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών».

Επίσης, χαρακτήρισε «σημαντική» την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να επισκεφθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να συμμετάσχει σε περιφερειακή σύσκεψη.

Ο πρωθυπουργός έρχεται στην Περιφέρεια, όχι στις εκλογές, αλλά έρχεται στην Περιφέρεια, γιατί πιστεύουμε σε μια περιφερειακή πολιτική, η οποία θα εκφραστεί και με την ψήφο των πολιτών στις 7 Νοέμβρη, επισήμανε.

www.nooz.gr