ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

μετατροπη συμβατικων αυτοκινητων σε ηλεκτρικα

Ποιος δεν θα ήθελε να γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του με νερό αντί με βενζίνη; Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο μάλλον βρισκόμαστε πολύ κοντά, χάρη στις έρευνες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), τις οποίες χρηματοδότησε η Νομαρχία Αθηνών, με το ποσό των 672.682,93 ευρώ.

Σήμερα ο επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού - αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά», με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC) Ευάγγελος Χριστοφόρου, και ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, παρουσίασαν τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου για την ολιστική μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό.

Όπως είπε ο κ.Χριστοφόρου, αυτή τη στιγμή το ΕΜΠ αναπτύσσει δύο νέες τεχνικές παραγωγής υδρογόνου και κατ’ επέκταση ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό, με στόχο η μετατροπή αυτή να γίνεται πάνω στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Το κόστος μετατροπής, για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, προβλέπεται στα5.000- 7.000 ευρώ, ανά αυτοκίνητο, με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλ., χωρίς την παραμικρή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η απόσβεση για την μετατροπή υπολογίζεται ότι θα γίνεται σε δύο χρόνια, με μέσο όρο κυκλοφορίας τα 30.000 χιλ. ανά χρόνο.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός τόνισε, ότι με την παράδοση του έργου τους επόμενους μήνες, η Περιφέρεια Αττικής, που θα διαδεχθεί τη Νομαρχία Αθηνών, έχει την ευχέρεια να δημιουργήσει το Φορέα Μετατροπών, ώστε από τον Ιανουάριο του 2012 οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να μετατρέπουν τα συμβατικά τους αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά.

Όπως είπε, ο φορέας αυτός θα έχει δικά του έσοδα γιατί θα διαχειρίζεται τα απόβλητα του συμβατικού αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα είπε ότι είναι δυνατή η πολιτική επιβράβευση της ηλεκτρικής κίνησης με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο και ελεύθερη στάθμευση, τα οποία, όπως συμπλήρωσε, θα διεκδικήσει η Περιφέρεια να τα νομοθετήσει το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αρχική σύλληψη της ιδέας ήταν του φοιτητή του ΕΜΠ Θανάση Δέτση, ενώ τα πνευματικά δικαιώματα του ερευνητικού έργου για εκμετάλλευση ανήκουν στη Νομαρχία Αθηνών.

http://www.nooz.gr/science/metatropi-sumvatikon-autokiniton-se-ilektrika