ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

αναπτυξη της ομαδας frontex, στον εβρο

Δεκτό έγινε από την ΕΕ, το αίτημα της Ελλάδας για άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", το οποίο υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, με επιστολή του στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

Ο εκπρόσωπος της Σεσίλια Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνε, υπογράμμισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια η ανάπτυξη της μονάδας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ώστε η απάντηση της ΕΕ να είναι τάχιστη και αποτελεσματική, διευκρινίζονταας ότι τυπικά η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το διευθυντή της Frontex εντός πέντε ημερών από την υποβολή του ελληνικού αιτήματος .

Σύμφωνα με τον κ. Τσερκόνε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποσαφηνιστεί ο αριθμός των συνοριακών φυλάκων που θα αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το πότε θα αναλάβουν δράση και ποια θα είναι επακριβώς η εντολή τους.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ακόμη ότι Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς για την περίοδο 2007-2013 προβλέπεται συνολικά η διάθεση 323 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας.

ΑΠΕ