ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

καταληψεις και δικαιοσυνη

Παρέμβαση στον εισαγγελέα - Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Κοινό ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να αντιμετωπιστεί παιδαγωγικά και όχι ποινικά το ζήτημα της συμμετοχής μαθητών στις καταλήψεις στα σχολεία, εξέδωσαν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποίησαν παρέμβαση στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο ψήφισμα, οι ΕΛΜΕ ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών που σημειώθηκαν σε σχολεία όλης της χώρας και να μην εφαρμοστεί ανάλογη τακτική στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που τελούν υπό κατάληψη (20 σήμερα), επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεταξύ των Συλλόγων Γονέων, των δασκάλων και των μαθητών.

Εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκδοση, πριν από λίγες μέρες, εισαγγελικής εντολής για τις καταλήψεις - στην οποία υπενθυμιζόταν το νομικό πλαίσιο - αλλά και περιπτώσεων διευθυντών σχολείων που κατονόμαζαν μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών συμφώνησε


με τις θέσεις των ΕΛΜΕ και διευκρίνισε ότι η εντολή είχε προληπτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Στο μεταξύ, ψήφισμα-διαμαρτυρία για ποινικές διώξεις ανήλικων μαθητών εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του «στις διαρκώς αυξανόμενες σε πανελλαδική κλίμακα ποινικές διώξεις, σε βάρος δεκάδων ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις κλήσεις γονέων και καθηγητών σε αστυνομικά τμήματα».
«Η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και η επιφόρτιση των εκπαιδευτικών με καθήκοντα πληροφοριοδότη των διωκτικών αρχών, μετατρέπει την εκπαιδευτική κοινότητα από χώρο ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και ανοιχτής γνώσης, σε πεδίο αντιπαιδαγωγικών πρακτικών», αναφέρεται στο ψήφισμα.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά να καταργηθεί άμεσα ο νόμος 2811/2000, που ποινικοποιεί τις μαθητικές καταλήψεις.



www.seleo.gr