ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

επισκεψη υπουργου εργασιας στον εβρο

Το Σάββατο 23 Οκτώβρη 2010 και ώρα 13.00 , η Υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη , ζήτησε και είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ν. ΄Εβρου , για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι – συνταξιούχοι – άνεργοι του Νομού μας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κυριάρχησε αυτό της ανεργίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ν.’ Εβρου έθεσε τις παρακάτω προτάσεις προς την Υπουργό Εργασίας:
1. Οι επιχορηγήσεις- επιδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις να μετατραπούν σε επιδότηση της ασφάλισης του εργαζόμενου ώστε να υπάρχει κίνητρο – κερδος ως προς την δημιουργία θέσεων εργασίας
2. Όσοι άνεργοι έχουν δανειοδοτηθεί από τον Ο.Ε.Κ. και παραμένουν άνεργοι να τους δοθεί μια περίοδος χάριτος ή να αναπροσαρμοστούν οι δόσεις αποπληρωμής του δανείου σύμφωνα με τις δυνατότητες του άνεργου.
3. Να δημιουργηθεί γραφείο ενημέρωσης των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους εργασιακά – ασφαλιστικά, και κατά τα πρότυπα του συνηγόρου του πολίτη, Συνήγορος του Εργαζόμενου ώστε να μην καταπατούνται και καταστρατηγούνται τα δικαιώματά των εργαζομένων.
4. Μείωση της φορολογίας των προϊόντων που παράγονται στον Νομό Έβρου λόγω παραμεθόριας περιοχής και της μεγάλης απόστασης που μας χωρίζει από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ώστε να αυξηθούν τα κίνητρα για να γίνουν νέες επενδύσεις και να παραμείνουν οι ήδη υπάρχουσες στον Έβρο.
5. Την άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.)
Επίσης θέσαμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το κτήριο που στεγάζετε το Εργατικό Κέντρο , επισκέφθηκε η ίδια τους χώρους του , για να έχει ιδίαν αντίληψη των προβλημάτων και των αναγκών.
Σε όλα τα παραπάνω η κυρία Υπουργός ήταν θετική και μας υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γκιγκούδης Απόστολος Χατζηαναστασίου Μιχάλης