ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ο προεδρος του συνασπισμου στην αλεξανδρουπολη


Αλέξης Τσίπρας

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της περιοδείας ενόψει των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Είναι εκλογές κρίσιμες γιατί αφορούν βεβαίως τους δήμους και τις περιφέρειες, αφορούν όμως κι το μέλλον της χώρας. Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης, του πρωθυποιυργού, θα πέσουν στο κενό, διότι οι πολίτες μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούν ότι τη χρεοκοπία τη φέρνει πιο κοντά το μνημόνιο ότι η πολιτική του μας βυθίζει στην ανεργία, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στην πολιτική που έχι δημιουργήσει ένα κλίμα απόγνωσης σχεδόν σε όλους τους πολίτες. Μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία πλέον έχει μπει σε κάθε σπίτι, στα super markets αντιμετωπίζει κανείς αυτό που λέμε μεγάλο πληθωρισμό, τα αγαθά λαϊκής κατανάλωσης είναι πολύ πιο ακριβά από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης και αυτή η πορεία πρέπει να ανακοπεί. Η Αριστερή Οικολογική Συνεργασία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μία απάντηση από τα αριστερά στο μνημόνιο της χρεοκοπίας, την πολιτική της χρεοκοπίας. Πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές, ώστε να αποτραπεί η κυβέρνηση από μία ακόμη εκτέλεση της κοινωνίας μας, από νέα ακόμα πιο δυσάρεστα μέτρα σε σχέση με όλα όσα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Έχουνε ετοιμάσει το κοστούμι, περιμένουν την επόμενη των εκλογών για να μας ανακοινώσουν, όταν η Eurostat στις 15 του Νοέμβρη το έλλειμμα που αναμένεται να είναι ακόμη πιο διευρυμένο από ότι μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί. Την μεθεπόμενη ημέρα μας ετοιμάζουν ένα κοστούμι που θα φορά αυξήσεις στις τιμές, μειώσεις στους μισθούς, νέο ασφαλιστικό και βεβαίως μέτρα επώδυνα που αφορούν τις κοινωνικές εκείνες κατηγορίες που αφορούν τις κοινωνικές εκείνες κατηγορίες που είναι στο περιθώριο, τους συνταξιούχους που τους έχουν για τον Καιάδα και τους νέους ανθρώπους. Οι νέοι άνθρωποι όμως στην Ορεστιάδα δώσανε μια απάντηση. Χιλιάδες μαθητές, στην μεγαλύτερη μαθητική συγκέντρωσης που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της Ορεστιάδας, έδωσαν απάντηση στην πολιτική της ποινικοποίησης των νεανικών αγώνων και είναι μια απάντηση όχι μόνο προς την Υπουργό Παιδείας που με εγκυκλίους θέλει να αποτρέψει τους αγώνες των μαθητών για καλύτερη παιδεία αλλά και μία απάντηση προς την κυβέρνηση. Οι εικόνες της Γαλλίας, οι εικόνες που είδαμε πριν από λίγες ημέρες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα είναι εικόνες που θα τις βρούμε μπροστά μας όχι μόνο στην Αθήνα και στις μεγαλουπόλεις αλλά και στην περιφέρεια. Οι νέοι άνθρωποι θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει, δηλαδή μια καλύτερη ζωή, όπως αξίζει σε όλους μας.

Οι εκλογές είναι βασικό χαρακτηριστικό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιτί μπορεί κανείς να εκφοβίζει τους πολίτες, λέγοντάς τους ότι θα ζητήσουμε τη γνώμη σας. Αυτό που πρέπει να φοβίζει τοςυ πολίτες είναι η προοπτική να συνεχίσουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι στο μνημόνιο. Η σωτηρία της χώρας είνβι ταυτόσιμη με την απεμπλοκή μας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Πρέπει λίγο να βγούμε από το μνημόνιο. Αυτό θα επιτευχθεί είτε η κυβέρνηση κατανοήσει ότι οι πολίτες δεν συμφωνούν με αυτή την πολιτική και θα αλλάξει 180 μοίρες πορεία, αν το κάνει βεβαίως αυτό στη δημοκρατία πρέπει να επιβληθεί μέσα από μια εκλογική διαδικασία. Άρα λοιπόν οι εκλογές για εμάς δεν είναι απειλή. Απειλή είναι για τους κυβερνητικούς βουλευτές, για τους υπουργούς που θα χάσουν την εξουσία τους και τα αξιώματά τους, για τους μανδαρίνους της εξουσίας που απειλούν και εκβιάζουν. Για το λαό δεν είναι απειλή η εκλογές. Ο λαός αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει είναι ότι εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική σε λίγους μήνες δεν θα βλέπει καμία ελπίδα. Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να μην πάει τη χώρα σε εκλογές, να ακούσει το βράδυ της 7ης του Νοέμβρη το μήνυμα του λαού και να αλλάξει πολιτική. Εάν δεν το κάνει τότε βεβαίως δημοκρατία έχουμε και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Τσίπρας Αλεξ/πολη

Επισκεφτήκαμε εργαζόμενους, επαγγελματίες, στο ΙΚΑ και ηλικιωμένους στο ΚΑΠΗ. Η εικόνα που αποκομίζουμε είναι μια εικόνα δυσαρέσκειας, οργής, αγανάκτησης για την πολιτική που ακολουθείται. Το κυρίαρχο που αισθάνεται σήμερα ο μέσος πολίτης είναι αγανάκτηση για δυο λόγους. Πρώτον για την κοροϊδία και δεύτερον για την αδικία. Για την κοροϊδία των κυβερνήσεων των δυο μεγάλων κομμάτων και για την αδικία, την κρίση σήμερα να καλείται να πληρώσει αυτός που δεν έχει, ο συνταξιούχους, ο νέος εργαζόμενος ο μικρομεσαίος καταστηματάρχης. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, και εμείς είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός της ανάπτυξης, της απεμπλοκής από το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Και στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου οι πολίτες θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα. Και ιδίως εδώ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . ισχυρή ψήφος είναι η ψήφος που αμφισβητεί το μνημόνιο από τα αριστερά. Και δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο να αγωνισθούν για τις διεκδικήσεις του απλού πολίτη του Έβρου. Και ο Γιώργος Καΐσας, γιατρός χρόνια στο ΕΣΥ από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην κοινωνία χωρίς να διεκδικούν ανταλλάγματα, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας, στον Έβρο για να δώσει τη δυνατότητα στον απλό πολίτη του νομού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να έχει μια εναλλακτική επιλογή. Μια ψήφο ισχυρή που θα στείλει μήνυμα τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο και θα δώσει την δυνατότητα την επόμενη μέρα να υπάρχουν άνθρωποι που θα διεκδικούν και θα παλεύουν για τα δικαιώματα του απλού πολίτη, του εργαζόμενου του συνταξιούχου του νέου που βρίσκεται σήμερα στην ανεργία. Είμαστε βέβαιοι ότι στις 7 Νοέμβρη θα δοθεί ισχυρό μήνυμα. Όχι στο μνημόνιο ναι στην ελπίδα και στην προκοπή αυτού του τόπου.