ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

εργατικο κεντρο εβρου για συμβαση εργασιας

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου καταδικάζει την «μνημονιακού» χαρακτήρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε το Σωματείο Υπαλλήλων του Ομίλου G4 S SECURICOR και το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία G4 S GUARDING SECURITY SERVICES S.A. με την εργοδότρια εταιρεία.
Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης «κτυπιούνται» από κάθε μορφής εργοδοτική αυθαιρεσία (εξοντωτικά ωράρια, έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας κλπ), τα συγκεκριμένα Σωματεία συμφώνησαν μέσα από επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε., όρια αποδοχών κατώτερα από τα θεσμοθετημένα με την Εθνική Γενική Σ.Σ.Ε.
Αυτή η επαίσχυντη σύμβαση δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα καθώς ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι καλύπτονται από την Κλαδική Σύμβαση και την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
Αποτελεί πρόκληση όταν το ζήτημα των συμβάσεων βρίσκεται στην «κλίνη του Προκρούστη» να σπεύδουν συνδικαλιστές να υπογράφουν τον «ακρωτηριασμό» τους και μάλιστα αναφερόμενοι σε σχετική πρόβλεψη του μνημονίου ΠΡΙΝ ΚΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σπεύσει να την ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ (!!). Όταν μάλιστα γι’ αυτό το θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει εκφραστεί δημοσίως και προς την Τρόϊκα για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ρύθμιση.
Καλούμε τους εργαζομένους στον κλάδο να απομονώσουν τα εργοδοτικά σωματεία που λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους καλούμε στο συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να διασφαλίσουμε την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και τις κλαδικές συμβάσεις.
Έχουν χρέος απέναντι σε όλους τους εργαζομένους και στο συνδικαλιστικό κίνημα να ακυρώσουν τους παράνομους μισθολογικούς όρους της επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. που υπέγραψαν.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ανεχτούν τέτοιου είδους παιχνίδια ούτε να υποκύψουν στους απαράδεκτους εργοδοτικούς εκβιασμούς με τι πλάτες των δημοσίων οργανισμών.

.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Γκιγκούδης Απόστολος Χατζηαναστασίου Μιχάλης