ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

προσκυνητες απο τον εβρο στην κωνσταντινουπολη


Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στις 22 και 23 Οκτωβρίου ε. ε., με την ευκαιρία της 19ης επετείου από την εκλογή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Β α ρ θ ο λ ο μ α ί ο υ, την 22 Οκτωβρίου 1991.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από όμιλο 150 προσκυνητών, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου μετέβησαν στο Φανάρι και συνάντησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, υπέβαλλαν τα σέβη τους και του ευχήθηκαν να μακροημερεύσει και να οδηγεί την νοητή ολκάδα της Εκκλησίας ανά την οικουμένη εις λιμένας ευδοίους και σωτήριους.
Οι προσκυνητές και ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθησαν την Αγία Σοφία και το απόγευμα παρακολούθησαν τον Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Παναγιώτατος στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νεοχώρι του Βοσπόρου με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου Ιεροσολύμων.
Την άλλη μέρα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου, οι προσκυνητές και ο Σεβασμιώτατος μετέβησαν στα Πριγκηπόννησα , προκειμένου να συγχαρούν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο. Στον προσφάτως ανακαινισμένο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου και συνιερουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) και Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ. Απόστολος και συμπροσευχόμενοι ήταν ο Γέρων Δέρκων κ. Κωνσταντίνος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.
Στη Θ. Λειτουργία έψαλλε, υπό τη διεύθυνση του Πρω-τοψάλτου κ. Βασιλείου Παπαμιχαήλ, η χορωδία του Ι. Ναού Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος, την οποία συνόδευε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης.
Το απόγευμα οι προσκυνητές και ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθησαν το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών και επέστρεψαν εις τα ίδια.
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στην κωμόπολη των Δικαίων, έδρα του Δήμου Τριγώνου. Την Θ. Λειτουργία παρακολούθησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της κωμοπόλεως, συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδος κ. Μιχ. Γρουνίδη και του Δ/ντή του Σχολείου.