ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

κδετα φερων

Με το κλείσιμο του 2010 συμβασιούχοι των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων για άλλη μια φορά θα βρεθούν «στον αέρα».
Οι απασχολούμενοι με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου που λήγουν το επόμενο διάστημα, είναι ήδη σε αδιέξοδο. Δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις , όντας ‘όμηροι’ των αποφάσεων των αρμόδιων Υπουργείων.
Η τετράχρονη θητεία μου ως πρόεδρος της Κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης τοπικής ανάπτυξης και ως δημοτικός σύμβουλος Φερών μου επιτρέπει να έχω άμεση σχέση με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, να βιώνω τις αγωνίες τους για το αύριο.
Γι’ αυτό τάσσομαι ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απασχολούμενων στους ΟΤΑ , που δίκαια ζητούν «να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων».
Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν στην πραγματικότητα προσωρινή κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων και των νομικών τους προσώπων.
Θεωρώ ότι με την εφαρμογή του ‘Καλλικράτη’ είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει το εργασιακό τοπίο και να πάψει επιτέλους η ψηφοθηρική εκμετάλλευση άνεργων συμπολιτών μας!
Η νέα δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου, θα πρέπει να είναι δίπλα και όχι απέναντι στους απασχολούμενους των Δήμων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΔΕΤΑΦ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ