ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

ενθρονιση του σερβου πατριαρχη


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για την τήρηση των οποίων είχε επιστρατευτεί το σύνολο σχεδόν της KFOR και της EULEX, ενθρονίστηκε και επίσημα, σήμερα το μεσημέρι, στην ιστορική έδρα του Σερβικού Πατριαρχείου, στο Πετς του Κοσόβου, ο 45ος Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος.
Το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Θεόληπτο, Ικονίας και Εμμανουήλ, Γαλλίας. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεόλογος, την Κυπριακή Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων.

Από νωρίς το πρωί, ο χώρος περιμετρικά της μονής είχε κατακλυστεί από χιλιάδες πιστούς, που είχαν καταφτάσει με δεκάδες λεωφορεία από τη

Σερβία, συνοδεία ιερέα και με κάθε μέσο από τους σερβικούς θυλάκους του Κοσόβου.

Ο Πατριάρχης των Σέρβων στην ομιλία του μετά την ενθρόνιση αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο σερβικός λαός στο Κόσοβο.

«Αναλαμβάνω το πατριαρχικό θρόνο σε μία εποχή δύσκολη όπου υπάρχουν κατεστραμμένοι ναοί και μοναστήρια, πυρπολημένα σπίτια και εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι στην προσφυγιά, χωρίς δυνατότητα επιστροφής στις εστίες τους», τόνισε ο κ. Ειρηναίος. Αναφερόμενος στην επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου απευθύνθηκε στο διεθνή παράγοντα καλώντας τον να σεβαστεί τα δικαιώματα των Σέρβων.Της απεσταλμένης μας Σ. Παπαδοπούλου.
ΑΠΕ