ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

"του μουσειου τα παδια, πριν πεινασουν . . ."

Ελάτε να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να κατασκευάσουμε και να γνωρίσουμε την παράδοση του τόπου μας
στο Δημιουργικό Εργαστήρι του Σαββάτου στο
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Αγαπητοί φίλοι,
Για τη νέα περίοδο, το εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου προγραμμάτισε για τους μικρούς του φίλους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Του μουσείου τα παιδιά, πριν πεινάσουν…»
Σήμερα η υποβαθμισμένη ποιότητα της τροφής, το γρήγορο φαγητό, οι πλαστικές γεύσεις και η συνήθεια να «τρώμε καλά έξω» έχει υποβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το καθημερινό μας τραπέζι. Το γαστρονομικό ταξίδι που σχεδιάσαμε είναι μια πρόταση απέναντι στον «πολιτισμό» με τα διοξεινωμένα και μεταλλαγμένα τρόφιμα και έχει σκοπό:

• Να έλθουν τα παιδιά σε επαφή με υλικά απλά, ξεχασμένα και περιφρονημένα.
• Να μάθουν πως μπορούν να μετατρέψουν την πρώτη ύλη σε ένα βρώσιμο πιάτο, ώστε αυτό να γίνει αφορμή να το ενσωματώσουν στη ζωή τους.
• Να γνωρίσουν, να παρασκευάσουν και να δώσουν αξία στα δικά τους προϊόντα, που οι γεύσεις τους βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τον τόπο που τα γέννησε και τα συντήρησε μέσα στους αιώνες.
• Να μάθουν μαγειρεύοντας την ιστορία της διατροφής και να δούνε ότι πέρα από τη μνήμη και τη διατροφική αξία το φαγητό οικοδομεί σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Το γαστρονομικό ταξίδι θα ξεκινήσει με το παραμύθι της Ζωής Βαλάση «Κούπα η ακαπάκωτη» που εξιστορεί τη διαδρομή της διατροφής μέσα από την ιστορία της Θράκης. Θα γίνουν επισκέψεις σε αγορές, και σε επιλεγμένους χώρους παρασκευής φαγητών και εστίασης. Τα παιδιά θα γίνουν Μικροί Σεφ και θα παρασκευάσουν φαγητά και επιδόρπια τοπικής και ξένης κουζίνας.
Έναρξη προγραμμάτων Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010. Ώρα 12.00-13.30 μ.μ
Σχεδιασμός προγραμμάτων: Δρ. Γιόφτσαλη Κατερίνα, Νηπιαγωγός-Μουσειοπαιδαγωγός.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25510-36663
Ηλεκτρονική διεύθυνση: education@emthrace.org