ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

απαντηση σε ερωτηση ρενταρη

Απάντηση στη ερώτηση της βουλευτού Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγας Ρενταρή Τεντε σχετικά με την ένταξη της ομόζυγης υπερχοληστερολαιμίας στην κατηγορία ΑΜΕΑ απεστάλη από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην ερώτηση της η κα Ρενταρή ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν οι πάσχοντες προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία ΑμΕΑ και να μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του σχετικού νόμου.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απάντησης θα πρέπει τα άτομα που πάσχουν από την παραπάνω πάθηση να κατέχουν απόφαση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής αναπηρίας του ΙΚΑ με την οποία να προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας του ατόμου ή απόφαση Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ΙΚΑ σε περίπτωση ένστασης. Το έργο των υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας του ΙΚΑ είναι να προσδιορίζουν ποιες είναι οι παθήσεις οι οποίες οδηγούν σε ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Επομένως τα μέλη των προαναφερόμενων υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας του ΙΚΑ έχουν αρμοδιότητα να αξιολογούν κατά περίπτωση τη σοβαρότητα της πάθησης των ασθενών που εξετάζουν καθώς και το εάν πρόκειται για χρόνια σωματική ή πνευματική ή ψυχική πάθηση ή βλάβη ώστε να χορηγούν σε αυτούς τη σχετική απόφαση.