ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

αναγνωστης

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, και που αφορούσε την αναγκαιότητα άμεσης επισκευής περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στη Σαμοθράκη, δόθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία.

Το σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε προχθές από την Σαμοθράκη και συμφωνά με πληροφορίες για την επισκευή των χαλασμένων μηχανών του θα χρειαστούν 2 με 3 εβδομάδες.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Πειραιάς 29 Οκτωβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 6611/30
ΠΡΟΣ : ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
ΚΟΙΝ.:
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας(Γρ. κ. Υπουργού)
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Γρ. κ. Υπουργού)
Βουλευτή κ. Α. Δερμεντζόπουλο
ΘΕΜΑ: « Επισκευή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.»
ΣΧΕΤ: Η με αριθ. πρωτ. 4718/08-10-2010 Ερώτηση του Βουλευτή
κ. Α. Δερμεντζόπουλου.

Σε απάντηση της αναφερόμενης στο ανωτέρω σχετικό Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, σας γνωρίζουμε ότι για το αναφερόμενο σε αυτή θέμα της επισκευής περιπολικού σκάφους του Λ.Σ. αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σημειώνεται κατά τολόγο αρμοδιότητάς μας ότι, το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας θεωρεί πρώτιστη και αναγκαία συνθήκη την εδαφική συνέχεια της ελληνικής Επικράτειας και άρα την με οποιοδήποτε τρόπο διαρκή και επαρκή σύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση θέτει ως βασικό στόχο την εφαρμογή μέτρων, τόσο για τις νησιωτικές όσο και τις παράκτιες περιοχές, πάντα με όρο και προϋπόθεση την κοινωνική συνοχή και την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Πειραιάς 01 Νοεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 6611/325

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ


ΚΟΙΝ.: 1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
(Γρ. κ. Υπουργού)
Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (Γρ. κ. Υπουργού)
Βουλευτή κ. Α. Δερμεντζόπουλο
ΘΕΜΑ: Θαλάσσια αστυνόμευση νήσου Σαμοθράκης,

Σε απάντηση του αριθ. πρωτ. 4718/08-10-2010 εγγράφου σας με το οποίο μας διαβιβάσθηκε ερώτηση του Βουλευτή κ. Α. Δερμεντζόπουλου, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Την παρούσα χρονική περίοδο, η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαμοθράκης αστυνομεύεται από περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Στον προϋπολογισμό του ΥΠτΠ/Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοίας τρέχοντος έτους εγκρίθηκε το ποσό των 930.000,006 για τον ΚΑΕ 0862 που αφορά σε «Αμοιβές για συντήρηση και επισκευή πλωτών μέσων και δεξαμενών» και το ποσό των 1.170.000,00€ για τον ΚΑΕ 1323 «Προμήθεια ειδών συντήρησης και επισκευής πλωτών μέσων ξηράς και δεξαμενών». Την 01-10-2010 υπεγράφη η αριθ. Τ24/10 Σύμβαση για την προμήθεια ανταλλακτικών πλωτών μέσων ΑΣ. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επισκευών και αποκατάστασης ετοιμότητας μεγάλου αριθμού πλοίων/ σκαφών ΑΣ με χρήση δωρεάς.
Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των υφιστάμενων οικονομικών δυνατοτήτων για τη σωστή συντήρηση των πλωτών μέσων ΛΣ, αλλά και την ενεργοποίηση όσων βρίσκονται σε ακινησία, προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται πληρέστερα στο ρόλο του Σώματος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ