ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

χρηστος τρελλης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΡΕΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ AΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (1.11.2010)

Αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης, λέμε στο λαό της Αλεξ/πολης, στο λαό του Έβρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Για να πιάσει τόπο η ψήφος σας, να υπηρετήσει τα δικά σας συμφέροντα, τα λαϊκά συμφέροντα.
Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί αυτή η επιλογή μπορεί να μετατρέψει τη λαϊκή αγανάκτηση σε δύναμη. Αυτή η επιλογή τιμωρεί πραγματικά την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τιμωρεί την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν οι νομάρχες, οι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί των δύο κομμάτων, μπαίνει εμπόδιο στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ετοιμάσει η κυβέρνηση μαζί με την πλουτοκρατία και την ΕΕ για μετά τις εκλογές.
Να μην περάσει ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση του λαού που επιχείρησε ο πρωθυπουργός με τη διακαναλική συνέντευξη για να κλέψει τη λαϊκή ψήφο και να δικαιολογήσει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ο εκβιασμός, τα εκβιαστικά διλήμματα είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται κατά του λαού και των δικαιωμάτων του.
Ο εκβιασμός της κυβέρνησης, που ταυτίζει την απόρριψη της πολιτικής της με τη χρεοκοπία της χώρας, είναι και κάλπικος και προκλητικός. Ακόμα μία φορά, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να τρομάξει το λαό, με το επιχείρημα ότι η δική του σωτηρία εξαρτάται και διασφαλίζεται όταν διασώζονται και τα κέρδη των πολυεθνικών. Στο παιχνίδι του εκβιασμού μπήκε και το συγκρότημα Λαμπράκη που με άρθρο του εκβιάζει τους εργαζόμενους λέγοντας πως αν στον πρώτο γύρο εκλεγούν λίγοι πράσινοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι τότε θα μετατεθεί ο δεύτερος γύρος για τις 12 Δεκέμβρη προκηρύσσοντας ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές.
Η κυβέρνηση λέει στο λαό πως μόνο αν στηρίξει την πολιτική της θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Όμως, η χρεοκοπία για τα λαϊκά συμφέροντα έχει ήδη ξεκινήσει. Με την άγρια επίθεση, με τον εκβιασμό της καταστροφής, τον μπαμπούλα της κατάρρευσης της οικονομίας, τη "σωτηρία της πατρίδας από το χρέος και τα ελλείμματα", προχώρησε σε πρωτοφανή και πρωτόγνωρα για την ταξική σκληρότητά τους, αντιλαϊκά μέτρα : Το σάρωμα των λαϊκών εισοδημάτων, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και το ΦΠΑ, τις ανατροπές στο σύστημα της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης των εργαζομένων, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στην κατεύθυνση που αξίωναν οι μεγαλοεργοδότες, έκοψε μισθούς και συντάξεις από τους φτωχούς, επέβαλε μεγάλες αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία των λαϊκών εισοδημάτων, εκτίναξε στα ύψη την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, απελευθέρωσε τις απολύσεις και έκοψε τις εργατικές αποζημιώσεις. Προσέφερε «πακέτα» δισεκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο.
Έχουν ή δεν έχουν επιβάλει στο λαό συνθήκες χρεοκοπίας όλα αυτά τα μέτρα; Βυθίζεται ή δε βυθίζεται η ζωή του εργάτη σε αδιέξοδα, όταν δεν μπορεί καλά -καλά να εξασφαλίσει στην οικογένειά του στέγη, φάρμακο, περίθαλψη; Έχει ή δεν έχει ξεκινήσει η χρεοκοπία για το λαό, όταν η ανεργία αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις; Όταν καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν για το ρεύμα και το τηλέφωνο του σπιτιού τους;
Η χρεοκοπία, για την αποφυγή της οποίας «κόπτεται» η κυβέρνηση, είναι αυτή που αφορά τα μονοπώλια. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να μειώσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κερδοφορία των πολυεθνικών. Να δυναμώσει την «ανταγωνιστικότητά» τους. Γι' αυτό και δε σταματά καθόλου να παραχωρεί και να σχεδιάζει νέα προνόμια για τις επιχειρήσεις: Είτε αυτά αφορούν φοροαπαλλαγές, είτε επέκταση της «ευελιξίας» της εργασίας, είτε συνολικά νέα «κίνητρα» για την επιχειρηματικότητα. Με τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας φοβερίζουν το λαό για να σκύβει το κεφάλι και από πάνω να φωνάζει «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω». Και τι έχει γίνει; Ο λαός μετρά μόνο νέα χτυπήματα, νέες θυσίες, νέα βάσανα.
Γι' αυτήν τη χρεοκοπία διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση στην προχτεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για το πώς τα μονοπώλια, που η ίδια εκπροσωπεί, θα επικρατήσουν των ανταγωνιστών τους, θα πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι απ' την πίτα. Εφαρμόζοντας πολιτική που οδηγεί στη χρεοκοπία το λαό.

Για να ξεφύγει ο λαός από τη χρεοκοπία πρέπει να φροντίσει για την πολιτική χρεοκοπία όλων αυτών που προσφέρουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες του βορά στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να πάρει μέτρα για να «χρεοκοπήσουν» αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, ψηφίζοντας στις 7 και 14 Νοέμβρη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γιατί έτσι μπορεί να μπουν και να δυναμώσουν τα θεμέλια της λαϊκής οργάνωσης και πάλης, με στόχο να χρεοκοπήσει μια και καλή η πλουτοκρατία. Μόνο τότε ο λαός θα ξεφύγει οριστικά από τη χρεοκοπία της δικής του ζωής.

Ο δε κύριος Αντώνης Σαμαράς τα ομολόγησε όλα, κάτω και από την πίεση των ομοϊδεατών του στις Βρυξέλλες, αφήνοντας να πέσουν οι αντιμνημονιακές μάσκες της κοροϊδίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ανοικτά ότι στηρίζει στην πράξη σχεδόν στο σύνολό τους τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου.

Ανέφερε, λοιπόν, ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει πάνω από 30 από τα 60 νομοσχέδια που έχει καταθέσει μέσα στον ένα χρόνο θητείας της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως νέα πακέτα υπέρ των τραπεζών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση οδικών μεταφορών, ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ, νομοσχέδιο fast track για επενδύσεις κ.ο.κ.. Φάνηκε, λοιπόν, καθαρά ότι το «όχι» του προέδρου της ΝΔ στο μνημόνιο είναι βαθιά υποκριτικό και, όπως έχει πολλές φορές παραδεχθεί, έχει στόχο να μην αφήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο «πεζοδρόμιο», δηλαδή στο οργανωμένο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πολύ πιο σημαντικό, που καταδεικνύει την υποκριτική στάση του απέναντι στο μνημόνιο: Ότι συμφωνεί με την πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ, δηλαδή με ένα ισόβιο μνημόνιο σε βάρος των λαών. Στις κάλπες, λοιπόν, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να θυμούνται ότι η ΝΔ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης και σταθερός στυλοβάτης της αντιλαϊκής στρατηγικής του μνημονίου.
Κρατήστε τα λόγια του κ. Μητσοτάκη. Αυτό, είπε, που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι "να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην πολιτική του, η οποία θεωρώ πως είναι σωστή". Να το σκεφτεί καλά ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνθρωπος του μόχθου που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και να πάρει τις αποφάσεις του.
Εχει αξία η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, η οποία είπε το εξής, για τους δικούς της λόγους: "Τα ελλείμματα της Ελλάδας είναι τα πλεονάσματα της Γερμανίας". Επομένως, τι ποινές και τι κυρώσεις. Η ανάπτυξη είναι ανισόμετρη και η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να είναι ίδια.
Οδυνηρά θα είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής λαίλαπας για το λαό της περιοχής μας, γιατί η περιοχή μας ,η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ.
Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού μέσω των αναπτυξιακών νόμων και άλλων «επιχειρησιακών» προγραμμάτων έκλεισαν (Λαναράς, ΘΡΑΚΗ Α.Ε., Κεραμοποιεία ΚΟΘΑΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙ, GROUPAL, κ.ά.) ή έφυγαν ξαναεπιδοτούμενες από διάφορα προγράμματα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Δημόσιες και Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (όπως Βιομηχανία Ζάχαρης Ξάνθης, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή ξεπουλήθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο (ΒΦΛ, Ροδόπη)..
Η εφαρμογή της ΚΑΠ, που συναποφασίσατε στην ΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή βασικών καλλιεργειών στην περιοχή μας όπως καπνός, βαμβάκι, τεύτλα κ.α. με αποτέλεσμα την καταστροφή και το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο της αγροτικής γης, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, του δασικού πλούτου,την αύξηση των ελλειμμάτων, τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας.
Οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες) υπερχρεωμένοι οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.
Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, που κατατάσσει την περιοχή μας σε μια από τις πρώτες θέσεις σε ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα.


Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ιατρεία του ΙΚΑ «στενάζουν» από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Η παιδιατρική κλινική και ο αξονικός τομογράφος του Διδυμοτείχου αραχνιάζουν περιμένοντας να λειτουργήσουν.
Τουλάχιστον 130 κλίνες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης παραμένουν κλειστές ενώ στο τμήμα φυσικής αποκατάστασης μόνιμα φιλοξενούνται σκουλήκια. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός γερασμένος . Τα κέντρα υγείας «στενάζουν» από την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αυτό της Σαμοθράκης να λειτουργεί ακέφαλο. Οι γιατροί εφημερεύουν χωρίς να πληρώνονται.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφαρμόζουν και σήμερα το μοναδικό γενναίο πράγμα που κάνετε είναι οι γενναίες περικοπές των δαπανών για την υγεία και ο ενταφιασμός της δημόσιας δωρεάν υγείας, στηρίζοντας χωρίς ενοχές την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Τα σχολειά και τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν, ήδη το ΔΠΘ ανέστειλε την λειτουργία δυο σχολών, καθώς πετσοκόφτηκαν οι χρηματοδοτήσεις και λείπουν εκπαιδευτικοί. Νηπιαγωγεία "φιλοξενούνται" σε άθλιες αποθήκες, παιδικοί σταθμοί αρνούνται να εγγράψουν παιδιά εργαζομένων.
Σημαντικά έργα υποδομών και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες στο όνομα της μη επιλεξιμότητας όπως:
Ο σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων στην κοιλάδα των ποταμών Έβρου, Ερυθροπόταμου. Η κατασκευή φραγμάτων όπως στον Έβρου του Μεγάλου Δερείου, Ασπρονερίου και Μανθίας.
Η κατασκευή και η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αλεξ/πολης, και το οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου Έβρου.
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέο χαράτσι για τον λαό μας με τα δεκατέσσερα διόδια που θα μπουν στην Εγνατία Οδό
Αντί για την προστασία του Ορυκτού πλούτου της Περιοχής μας όπως Χρυσός, κ.ά. ξεπουλιούνται στις πολυεθνικές εταιρίες με σοβαρούς κινδύνους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού μας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι υπεύθυνες για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου που ξεπουλήσατε την περιοχή και την λίμνη της Βιστωνίδας.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στην ανέχεια, η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει, η εξαθλίωση κάνει εμφανή τα σημάδια της. Στην ύπαιθρο κυριαρχεί η ερήμωση και εγκατάλειψη. Τα χωριά μας αργοπεθαίνουν. Οι πόλεις μας μαραζώνουν. Για όλα αυτά και πολλά άλλα ευθύνεται η πολιτική που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Απορρίπτουμε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι οι θυσίες των εργαζομένων πιάνουν τόπο, ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ και ότι ο Καλλικράτης θα φέρει στο λαό την Άνοιξη.
Είναι θυσίες προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και απώλειες σε εισοδήματα και δικαιώματα μόνιμες και χωρίς ημερομηνία λήξης για τους εργαζόμενους.
Η όποια ανάπτυξη θα στηρίζεται στη βάρβαρη και ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, στη μαζική εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων σε λίγα χέρια.
Θα είναι ανάπτυξη ασταθής, περιορισμένη, με μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Ο Καλλικράτης θα δώσει νέα μέσα και νόμους για να μπει το κεφάλαιο πιο βαθιά στην εκμετάλλευση των λαϊκών αναγκών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Σήμερα αποκτά βαρύνουσα σημασία το δίλημμα με τα μονοπώλια ή με το λαό. Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κλπ. ήδη έχουν απαντήσει προ πολλού με τη στάση και τις πράξεις τους. Τώρα είναι η ώρα να τους πληρώσει ο λαός με το ίδιο νόμισμα, υπερψηφίζοντας παντού τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.
Το ζήτημα της ανάπτυξης δεν είναι θέμα που αφορά την καθεμιά περιφέρεια της χώρας ξεχωριστά. Για την πραγματική ανάπτυξη σε όφελος του λαού, χρειάζεται σχέδιο. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική, που θα εξασφαλίζει την αναλογία ανάμεσα στους διάφορους κλάδους της παραγωγικής δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση εκεί που υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Μια πολιτική πλήρους αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού, αποτελεσματικής χρησιμοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών, παραγωγικής εκμετάλλευσης των τεχνολογικών και επιστημονικών επιτευγμάτων.
Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν οι περιφερειάρχες. Πολύ περισσότερο οι περιφερειάρχες της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας». Αυτοί που, ανεξάρτητα από την επίσημη σφραγίδα που προβάλλουν, λιβανίζουν με τις αγιαστούρες τις πολιτικές του δικομματισμού, την ΕΕ, τα κονδύλιά της, τις επιλογές της. Αυτοί που μιλούν δήθεν για Περιφερειακή και Αυτοδιοικητική συνείδηση ενώ εφαρμόζουν απαρέκλητα τις αντιλαϊκές επιλογές.
Προοπτική σε όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού μπορεί να δώσει μόνο η διαφορετικού τύπου ανάπτυξη της κοινωνίας, που θα στηρίζεται στη λαϊκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Η ανάπτυξη που προτείνει το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης.

Oι εκλογές στις 7 του Νοέμβρη είναι πολιτικές περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι περιφερειες και οι Δήμοι με τον «Καλλικράτη», με τον οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, είναι κρατικός μηχανισμός δίπλα στην κυβέρνηση και στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Είναι ευκαιρία, οι άνθρωποι του μόχθου να διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στα κόμματα της ΕΕ, την ψήφο που χρησιμοποιούν εναντίον τους. Καθένας έχει ευθύνη αν τον κοροϊδέψουν ξανά. Αν οι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου πάρουν την ψήφο του λαού, είναι σαν να εγκρίνει όσα βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος του, και τα χειρότερα που του φέρνουν.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»:
Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. που κοροϊδεύουν. Στηρίζουν υποψήφιους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, ότι δήθεν είναι κατά του Μνημονίου, ενώ με τις θέσεις τους το εφαρμόζουν.
Αποχή σημαίνει ντουφεκιά στον αέρα. Βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Χάνεται η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία. Κανένας από αυτούς δεν θα ακούσει. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν θέση καθαρά και όχι με μισόλογα αποχής.

Για να εκλεγούν στις περιφέρειες και τους δήμους αγωνιστές που θα εκπροσωπούν τους λαϊκούς αγώνες, θα μάχονται για το δίκιο του λαού, θα τον ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Στο περιβάλλον, στις υποδομές.
Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Κάντε βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.