ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

στην πολιτικη δε χωρουν παιχνιδια. . . κι ομως

Όσο συλλογίζομαι την παραπάνω φράση, φέρνω μπροστά μου τα πρόσωπα, που- όχι άδικα- την έχουν ενστερνιστεί και την εκφράζουν ,όταν και όπου πρέπει. Όμως τα έργα… μακράν των λόγων ,τα έργα εκείνων που εφαρμόζουν εμμέσως πλην σαφώς το σύνθημα όλοι μαζί …κι ο καθένας μόνος.! Παιχνίδια για μεγάλους θα πω εγώ, γιατί πολλοί είναι αυτοί που ερωτοτροπούν με το μπαμπού γιατί το βλέπουν ως καλάμι άθραυστο,
αλίμονο!
Αυτές οι σκέψεις περνούν απ’ το απειθάρχητο μυαλό μου και λέω απειθάρχητο γιατί τελευταία τείνει στην καχυποψία, μιας και τα ερεθίσματα είναι πάμπολλα ,αρχήθεν από τις πρόσφατες εκλογές. Μη μου πείτε ,πρέπει να επικράτησε το ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο: ποιον θα στηρίξω ,γιατί ,σε τι θα ωφεληθώ άμεσα ή στο εγγύς μέλλον, ποιο μέλος της οικογένειας ή του οικογενειακού κύκλου ενδέχεται να τύχει μιας ευνοϊκότερης διάθεσης ανέλιξής του; Και μοιραστήκαμε στα δυο και άιντε τώρα να πεις στον κόσμο ,στην τοπική κοινωνία γιατί έχασε το κόμμα σου το δήμο, και να βγαίνεις στα ραδιόφωνα ,να λες ανήκουστα πράγματα ,και να καταφέρεσαι κατά παντός και να φταίνε οι άλλοι κι εσύ ως πολιτικο-κομματικο…λίγο απ όλα ον ,να επαίρεσαι για τις ικανότητές σου και να μη λες- εκεί που επιβάλλεται -τα πράγματα με τόνομά τους ,γιατί θα εγείρουν σχόλια κατά προσώπων ,που ενδεχομένως σου χρειάζονται. Και να, ο χ ,ο ψ, η ψηψίνα , έκαναν αυτό το λάθος κι εγώ τα σκεφτόμουν διαφορετικά και τρέχαγύρευε….και περνάνε τα βράδια μου μάτια μου κι όποιος αντέξει την άμετρη φλυαρία μας!
Να μείνω στην αποχή ,όταν –άλλο θέμα αυτό- ως πολίτης αυτού του κράτους πρέπει να ψηφίζω ,κι αν ψηφίζω διαλέγω να στείλω στην κάλπη λευκό ή σοφίζομαι τρόπους που ακυρώνουν το ψηφοδέλτιο και μένω ικανοποιημένος για όλες τις επιλογές. Αλλά η ανατροπή έρχεται από αυτούς που απέχουν, αφού τελευταία ,παραέγινε καθοριστική κάποιων ανορθόδοξων αποτελεσμάτων.
Και η πολιτική ή μάλλον η ουσία της, εξαντλείται στα πρόσωπα που την εκπροσωπούν και όχι στους στόχους ,και ο απλός πολίτης –δικαίως-έχει την αίσθηση ότι πλανάται…
Και βγαίνει ο υποψήφιος –δεν ήξερες ,δε ρώταγες-να μου πει να ακολουθήσω την τακτική της παραίτησης στο δεύτερο γύρο ,πράγμα που επέλεξε ο ίδιος να κάνει. Αλλά στο 2011 να ισχύει λέτε το ως πρόβατον επί σφαγής ,δηλαδή ήρθε ,με έπεισε να ψηφίσω το δείνα και τώρα -τι να σκεφτώ- δεν του άρεσε και μου διαμηνύει ,τι άλλο, θάνατος στους απίστους; Και πού παραπέμπει αυτό παρά μονάχα στην προχειρότητα και στον ωχαδελφισμό, στον ελαμωρε-σμό του νεοέλληνα.
Να αλλάξουμε ,δεν είμαστε δουλόφρονες για να υποκύπτουμε στις μίζερες διαπραγματεύσεις, να μην επαιτούμε αλλά να απαιτούμε.
Οι κάλπες έκλεισαν για άλλη μια φορά έκλεισαν άραγε τις ίντριγκες που βλάπτουν τους πάντες γύρω; Το αντιμνημονιακό μήνυμα δεν πέρασε, η παραδοσιακή Αριστερά διασπασμένη χωρίς ιδιαίτερες προτάσεις.
Δεν τους πέρασε και εκείνους που …έγιναν θεοί…για λίγο, απεναντίας άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας , τον ασκό, το …λάκκο τους!
Κι ο homo canapedicus ψάχνει τον καλύτερο αποκωδικοποιητή…..γίναμε TVόπληκτοι!
Να σοβαρευτούμε ,να συμμορφωθούμε να συμπορευτούμε για τις άλλες εκλογές τουλάχιστον!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά