ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

τιμη ζαχαρης

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών έφθασε η διεθνής τιμή της ζάχαρης, λόγω της ξηρασίας που έπληξε τη σοδειά στη Βραζιλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times». H τιμή της ζάχαρης, που διαπραγματεύεται στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, διαμορφώθηκε χθες στα 0,75 δολάρια το κιλό, σημειώνοντας αύξηση 135% από τον περασμένο Μάιο.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή μετά το 1980, όπου η τιμή της ζάχαρης ξεπέρασε το 1,1 δολάριο ανά κιλό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή της ζάχαρης θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, καθώς οι σοδειές και σε άλλες χώρες - όπως σε αυτές της Δυτικής Ευρώπης και τη Ρωσία - είναι μικρότερες από τις αναμενόμενες. Μεγάλη σοδειά θα έχει η Ινδία, αλλά η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει ακόμη πόσες εξαγωγές θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν.

Η ξηρασία στη Βραζιλία δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα, επειδή η χώρα εξάγει περίπου το 50% των παγκόσμιων εξαγωγών του προϊόντος. Η υψηλή τιμή της ζάχαρης δημιουργεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλο πρόβλημα στις φτωχότερες αναδυόμενες οικονομίες, όπου χρησιμοποιείται αναλογικά σε μεγαλύτερο εύρος επί του πληθυσμού τους.

www.zougla.gr