ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

απαντηση σε αναφορα τσιαουση

Απάντηση σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αντικείμενο την καθυστέρηση στην υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων στο Νομό Έβρου, μέσω των συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), πιο συγκεκριμένα:
Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφέρει χαρακτηριστικά:`` Το Υπουργείο σε συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία εξετάζει το σύνολο των εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ, ώστε να επαναπροσδιοριστούν τα έργα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Μέριμνά μας αποτελεί η διασφάλιση των δημοσίων πόρων, μέσω της υλοποίησης έργων που θα έχουν υψηλή αναγκαιότητα και καλύπτουν πραγματικές ανάγκες εξυπηρέτησης του πολίτη. Επειδή τα έργα αυτά δεσμεύουν μελλοντικούς δημόσιους πόρους, είναι απαραίτητο η επιλογή τους να εντάσσεται σε μια συνολική αναπτυξιακή πολιτική και να χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό κοινωνικής αναγκαιότητας.
Αναφορικά με τα εγκεκριμένα έργα ΣΔΙΤ του Νομού Έβρου σας ενημερώνουμε τα εξής:
• Η νέα Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε φάση κατασκευής στο πλαίσιο του πρώτου έργου ΣΔΙΤ.
• Η Υλοποίηση των Φοιτητικών Εστιών του ΔΠΘ βρίσκεται σε διαγνωστική διαδικασία και εφόσον εξεταστούν συγκεκριμένα ζητήματα τεχνικής ωριμότητας, θα προωθηθεί η έναρξη της Β` φάσης του διαγωνισμού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2011.
• Το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης είναι ενταγμένο έργο και ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται η έναρξη της Β` φάσης των διαγωνιστικών διαδικασιών, υποβολής δεσμευτικών προσφορών, εντός του 2010.
• Τα λοιπά έργα δηλαδή, η υλοποίηση 4 νέων Σχολείων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, η υλοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος Διοικητικού Πάρκου Αλεξανδρούπολης, η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ασφαλείας στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, η υλοποίηση 6 Οικημάτων Στέγασης σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο), επανεξετάζονται σε συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, με κριτήρια την κοινωνική ωφελιμότητά, την τεχνική τους ωριμότητα, τις δυνατότητες αξιοποίησης άλλων χρηματοδοτικών μέσων υλοποίησής τους``.
Ο Υπουργός κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισημαίνει ότι: ``Η καθυστέρηση υλοποίησης των έργων στην πλειονότητα των περιπτώσεων οφείλεται στην τεχνική τους ανωριμότητα και επομένως η υλοποίηση όλων των αναπτυξιακών έργων απαιτεί εντατική και συνεχή προσπάθεια, ώστε να μπορέσουν όντως να υλοποιηθούν``.
Τέλος ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δεσμεύτηκε ότι :``Θα ενεργοποιήσουμε όλους τους φορείς. ώστε σύντομα να αναδειχθούν νέα ανταποδοτικά έργα ΣΔΙΤ, με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, ώστε να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία σε τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α.``.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε η κα Τσιαούση Ελένη προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο/link:
http://www.tsiaousieleni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=188:-a-&catid=11:2010-02-18-23-27-02&Itemid=14