ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

κινηματογραφικη λεσχη αλεξανδρουπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία :

ALAMI
Δευτέρα, 15 και Τρίτη, 16 Νοεμβρίου
Σταυροδρόμια ζωής (Ajami) – Scandar Copti, Yaron Shani, Γερμανία-Ισραήλ, 2009, διάρκεια: 120΄
Ηθοποιοί: Σαχίρ Καμπαχά, Ιμπραϊμ Φρέγκε, Γιούσεφ Σαβάνι, Σκαντάρ Κόπτι

Πέντε διαφορετικές ιστορίες, που διαδραματίζονται στην πολυεθνική συνοικία Ατζαμί της Γιάφας, σε μια δραματική, που αγγίζει τα όρια της τραγωδίας ταινία, σκηνοθετημένη με δύναμη και ζωντάνια. Η ταινία, βραβευμένη σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ (κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο του φεστιβάλ Θεσ/κης), υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, αφηγείται πέντε ιστορίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που μας δίνουν μια εικόνα του δράματος των ανθρώπων που ζουν εκεί: Εβραίων, Αράβων και Χριστιανών. Από την πρώτη ιστορία, όπου μια γκανγκστερική υπόθεση βεντέτας καταλήγει στον φόνο ενός αθώου, περνώντας από εκείνη του ισραηλινού αστυνομικού, που δεν μπορεί να καταλάβει πως εξαφανίστηκε ο φαντάρος αδερφός του και φτάνοντας ως την ιστορία του Παλαιστίνιου που εργάζεται παράνομα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την εγχείρηση της μητέρας του.
Στα συν της ταινίας, οι εξαιρετικές ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών, που κατάφεραν χωρίς κανένα μάλιστα σενάριο, να ερμηνεύσουν με πειστικότητα τους ρόλους τους, συχνά παραπλήσιους με τους δικούς τους.

Κριτική ταινιών : Ν. Φ. Μικελίδης

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Ώρα:21.30
Εισιτήρια: 6 €, 5 € μέλη Κ.Λ.Α., 3€ φοιτητικά