ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

αν εισαι παιδι στο τριγωνο. . .

Άλλο ένα σχολείο έκλεισε στον Βόρειο Έβρο, και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Πλάτης, μετά την υποβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου σε τριθέσιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόρροια της πολιτικής για την ύπαιθρο
Συγκεκριμένα, αν και το σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά αριθμώντας 8 μαθητές, σταδιακά τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο των Δικαίων με αποτέλεσμα να μείνουν 3 μαθητές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν κι αυτοί στα Δίκαια, μετά την απόφαση να μη λειτουργήσει το σχολείο στην Πλάτη. Ωστόσο, είχε ήδη προηγηθεί η υποβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου σε τριθέσιο.

Η Τοπική
Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου σε ανακοίνωσή της καταδικάζει το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Πλάτης, "μια και είναι απόρροια -όπως αναφέρει- μίας συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Παιδείας, αλλά και της υπαίθρου". Επίσης υπογραμμίζει ότι "το κλείσιμο ενός σχολείου απαντά μόνο σε οικονομικές ανάγκες κι όχι σε εκπαιδευτικές. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους κλείνοντας μία σχολική μονάδα, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας στην περιοχή του Έβρου, κι αναγκάζοντας μικρούς μαθητές να διανύουν καθημερινά αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων για να πάνε στο σχολείο τους. Παράλληλα, έχει επιλέξει να δημιουργήσει φαινόμενα υδροκεφαλισμού στην περιφέρεια, ενισχύοντας με τις πρακτικές της τα κέντρα και προωθώντας την ερήμωση της υπαίθρου".

Εφ. "Η Αυγή"