ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

σχολεια δευτερης ευκαιριας

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της διά βίου μάθησης στην Ελλάδα. Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε. συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία .

Τα Σ.Δ.Ε παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές.

Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και η παρακολούθησή του είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (25 ώρες την εβδομάδα), εκτός των Σ.Δ.Ε. καταστημάτων κράτησης που λειτουργούν πρωινές ώρες. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 57 Σ.Δ.Ε., εκ των οποίων 7 σε καταστήματα κράτησης.

Το Σ.Δ.Ε Αλεξανδρούπολης λειτουργεί για 8η σχολική χρονιά και στεγάζεται στο κτίριο του 4ου Γυμνασίου, Αυτοκράτειρας Θεοδώρας 15, τηλ.: 2551089804. Ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στις 600 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου. Οι εγγραφές συνεχίζονται κάθε απόγευμα 5 – 8. Το ίδιο διάστημα γίνονται αναπληρώσεις διδακτικών ωρών που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω απουσιών καθώς και συνεντεύξεις υποψηφίων εκπαιδευομένων.

Η Διευθύντρια του ΣΔΕ Αλεξ/πολης


Χαρίκλεια Τσότσου