ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

συντονιστικο οργανο για χιονοπτωσεις

Η οργάνωση και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων του Έβρου καθώς και η ετοιμότητά τους ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου 2010-2011 αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) που συνεδρίασε το πρωίτης Τρίτης στη Νομαρχία με την προεδρία του Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα-Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Αθανάσιου Κολχούρη.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις χιονοπτώσεις.
Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τους αποχιονισμούς της Εγνατίας Οδού, του Εθνικού Οδικού Δικτύου, του κυρίως επαρχιακού οδικού δικτύου, των συνδετήριων τμημάτων Εγνατίας Οδού-επαρχιακού και διαδημοτικού οδικού δικτύου, του διαδημοτικού και εσωτερικού οδικού δικτύου της έδρας των δήμων, των δημοτικών διαμερισμάτων, των οικισμών, των εγκαταστάσεων των μονάδων ποιμνιοστασίων, καθώς και του οδικού δικτύου προς τις στρατιωτικές μονάδες.
Επίσης, εξετάσθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από χιονοπτώσεις, την αποκατάσταση των δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, καθώς και του αεροδιαδρόμου του αερολιμένος «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης, την εκτέλεση δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Έβρου, τη διάθεση πλωτών μέσων για τη μεταφορά μηχανημάτων και προσωπικού στη Σαμοθράκη, εάν χρειασθεί, τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση οδηγών και επιβατών και τον καθορισμό της λειτουργίας των σχολείων. Ακόμη συζητήθηκε και η συμβολή στην όλη προσπάθεια των εθελοντικών οργανώσεων που είναι ενταγμένες στο ΣΝΟ, η υποστήριξη από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και η μίσθωση μηχανημάτων-οχημάτων ιδιωτικής χρήσης.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης δήλωσε:
«Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Νομαρχιακό όργανο για να εξετάσει το θέμα της ετοιμότητας ενόψει του χειμώνα. Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα από πλευρά τους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα που διατίθενται είναι αρκετά, τόσο από πλευράς της εταιρείας της Εγνατίας Οδού, όσο και από πλευράς Περιφέρειας, Νομαρχίας και δήμων. Εξάλλου όλες οι αρχές, ο Στρατός, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, όπως πάντα, είναι πολύτιμοι συνεργάτες και ανταποκρίνονται άμεσα σε όποιο αίτημα υπήρξε από πλευράς ΣΝΟ. Φέτος όμως έχουμε κάποια νέα δεδομένα, όπως ότι η αρμοδιότητα λειτουργίας ή μη των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση χιονόπτωσης από 1η Ιανουαρίου μεταβιβάζεται στους δήμους. Επίσης, από 1η Ιανουαρίου ένας άλλος φορέας θα αναλάβει το γενικό συντονισμό των θεμάτων πολιτικής προστασίας και βεβαίως πρέπει αυτός να είναι σε επίπεδο περιφέρειας. Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη. Εμείς σ’ αυτόν τον ενάμιση μήνα, σαν Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε από 1η Ιανουαρίου να μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα μεγάλα ζητήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν όχι μόνο από τις χιονοπτώσεις, αλλά και τις πλημμύρες και ό,τι αφορά γενικότερα το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο. Εξάλλου τώρα με την εφαρμογή του Καλλικράτη και τις συνενώσεις των δήμων θεωρώ ότι και στον τομέα της πολιτικής προστασίας πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί μια ενιαία αντίληψη. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξουν κοινές συνεδριάσεις των σημερινών δήμων που θα αποτελέσουν τον νέο Καλλικρατικό δήμο, ώστε από 1η Ιανουαρίου να υπάρχει ήδη μια ώριμη συνέργεια και μια ενιαία λειτουργία στα θέματα αυτά της πολιτικής προστασίας. Είμαι αισιόδοξος ότι, εάν δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Έβρου, οι στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές και λιμενικές αρχές, εκπρόσωποι των δήμων, της Εγνατίας ΑΕ, της ΔΕΣΕ Κομοτηνής, του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, του ΚΤΕΛ, του αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», των Δασικών Υπηρεσιών, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.